Ha világhírű művészfilm-fesztiválokról van szó, a Sundance filmfesztivál gyakorlatilag mindenben a Cannes-i dzsembori ellentéte. Amíg a franciák májusi rendezvénye a Riviérán őrületes eleganciájával és frivolságával vonzza a sztárokat és a szalagcímeket, addig a Sundance filmfesztivált a hűvös Utah-ban rendezik meg, ráadásul januárban és nagyjából normális embereknek való légkörben. Mégis évről évre egyre fontosabb ez a fesztivál, idén ezen a héten fejeződött be, és bár alacsonyabb költségvetésű művészfilmeket mutat be, egyre több hollywoodi nagyágyút vonz. Ők talán azért is szívesen mennek, mert itt nem kell különösebben kiöltözni, lehet lazulni és élvezni a telet. Ez a cikk azt mutatja be, hogyan teszi ezt Hollywood leghíresebb női közül hat Nicole Kidmantől Jessica Albáig. Heti trend.

Jessica Biel

Nézzük először Jessica Bielt, azaz Justin Timberlake feleségét, aki az Emmanuel and the Truth About the Fishes című film premierje miatt látogatott el Utah-ba, azaz pontosabban Park Citybe, ahol a filmfesztivál bizonyos eseményeit tartani szokták (mások Salt Lake Cityben vagy Odgenben vannak). Biel mostanában szintén a szemöldökrejtő hosszúságú frufru híve, és egyáltalán nem adta a hollywoodi dívát az északi látogatáskor. Ehelyett megmutatta, mennyire szereti a drapp holmikat, hol a sapkája, hol a pulcsija volt ilyen színű. Ha szeretné látni, milyen lenne Jessica Biel, ha normális ember lenne, jó helyen jár! Mindegyik sztárról több fotó van a képösszeállításban, ha nem kattint valamelyik képre, nem lát mindent!

Courtney Love

Courtney Love viszont az a személy, aki soha nem bírt úgy csinálni, mintha normális ember lenne. A hideg ellen például nem sapkával védekezik, ahogy mi szoktuk, hanem egy hatalmas rózsaszín kendőt kerít a feje köré: inkább bolondöregasszonyos legyen, mint hogy beleolvadjon a tömegbe. Máskor nagy szőrös fülvédővel mászkált, annyira rondán, hogy az még a Gumicukorba is belekerült, aztán egy sapkáját is megmutatta, koncertezni viszont férfias ruhában állt neki, ami egy régóta hódító trend, a Sundance-en sem Love volt az egyetlen férfiruhás nő, de erről többet alább.

Nicole Kidman

Tekintettel ausztrál származására és arra, hogy élete nagy részét Los Angelesben töltötte, Nicole Kidman nem lehet különösebben hozzászokva a hideghez, de idén azért elment a Sundance-re, hogy egy kicsit népszerűsítse Stoker című új horrorfilmjét, amit Utah-ban ugyan most meg lehetett nézni, de a rendes amerikai premierje csak márciusban lesz. Nicole Kidmant nem gyakran látjuk kardigánban, de most végre alkalom nyílt erre is, egy jópofa fekete-fehér darabot választott. Aztán egy másik alkalommal egy rózsaszín ruhával emlékeztetett azért arra, hogy igazából ő Hollywood egyik legnagyobb színésznője, viszont azt örömmel látjuk, hogy a haja nagyon rég nem volt ilyen közel eredeti vörösségéhez és göndörségéhez.

Amanda Seyfried

A színésznő, aki a Mamma miában még szende kislány volt, most már mélytorkozó pornóst alakít Amanda Seyfried a Lovelace című filmben. Ezt ment el népszerűsíteni Utah-ba, de ott megint a szende kislányt adta. Az egyik fotózásra egy olyan mélyzöld felsőben és barna nadrágban ment el, ami együtt egy roppant egyszerű, de szerénysége ellenére meglehetősen szexi összeállítást eredményez, máskor vörös pufidzsekiben és napszemüvegben, megint máskor meg szürke-fekete csíkos pulóverben fényképezték.

Jessica Alba

Jessica Alba új filmjének az a rövidítés a címe, hogy A.C.O.D., de úgy látszik, neki nem szóltak, hogy a Sundance-re nem kell kirittyenteni, mert ő bizony tetőtől talpig Diorban érkezett meg a film premierjére. Mentségére legyen mondva, hogy egyenesen Párizsból utazott oda, az haute couture divatbemutatókról, talán ott nyúlta le ezt a kissé titkárnős szettet, amihez a haját is elég szigorúra csavarta fel. De nem kell megijedni, azért nem végig ilyen szerkókban cirkált Jessica Alba Park City hűvös utcáin: a képösszeállításban két normális, mégis remek télikabátját is meg lehet csodálni.

Evan Rachel Wood

Ki nézett ki a legjobban a Sundance filmfesztiválon?

És a végére megint valaki, akitől viszonylag távol áll a normális öltözködés, még a Sundance filmfesztiválon is. Marilyn Manson háromnevű exének új filmjét úgy hívják, hogy The Necessary Death of Charlie Countryman, és Evan Rachel Wood valamiért úgy döntött, hogy ezt férfiruhában fogja népszerűsíteni Utah-ban. A legmeglepőbb a haja, ami úgy néz ki, mintha legalább tíz deka zselé lenne rajta, vagy mintha nagyon rég mosta volna utoljára. Első látásra egyértelműen visszataszító, de érdemes jobban megnézni a fotókat, mert bizonyos szögekből tényleg egész menő ez a frizura. Sokkal jobban áll Evan Rachel Woodnak viszont egy egyszerű, de széles kivágású, szűk fekete blúz, amit egy másik alkalommal viselt a filmfesztiválon, amikor a haja is normális volt. Ha végiglapozta a képeket, válasszon kedvencet! Ki öltözködött a legjobban a Cannes-i filmfesztivál ellentétén?