Ön azért pont szerda délután a legleharcoltabb, mert ivott a hétvégén, stresszes a munkája, és nem aludt eleget. Nem baj, holnap este szexelni fog, csak ne felejtsen el rendesen arcot mosni lefekvés előtt. Nem, ez nem a Velvet ezo-melléklete, ezek brit tudósok. Ők most valami elképesztően hatékony öregedésgátló krémet fejlesztenek, amihez serényen készítik a tanulmányokat. Egyet a Telegraph is megtekintett, érdekes következtetéseket vontak le belőle – például, hogy a nők szerda délután fél négykor néznek ki a legöregebbnek.

A szerda délután fél négyes mélypont oka, hogy ekkor a legstresszesebb a munka, a szervezet engergiaszintje viszont alacsony, és a hétvégi elhajlások mellékhatásai is jelentkeznek. A megkérdezett nők 12 százaléka egyébként is a szerdát jelölte meg a hét legnyomasztóbb napjának, és minden ötödik nő még az ebédszünetet is végigdolgozza. Sebaj, innen már felfelé vezet az út!

A csütörtök ugyanis az a nap, amelyen a legtöbben szexelni szoktak, ami egyrészt remek dolog, másrészt bearanyozza a pénteket: az arc ragyog, a nő vidám (a megkérdezettek 60 százalékának kedvenc napja), és amúgy is itt a hétvége. Nichola Joss, akire a krémgyártó St. Tropez bőrszakértőként hivatkozik, mindezt azzal támasztja alá: „sok nő tudja be egészséges szexuális életének azt, hogy fiatalnak érzi magát, és úgy is néz ki. Ahogy a hétközépi punnyadás elmúlik, és a stressz is csökken, lenyűgöző, hogy csütörtök estére ilyen sokan kerülnek amorózus hangulatba".

De van itt más is: a nők csaknem fele fogyaszt alkoholt a hétvégén, és ez nem egyetlen pohár bort jelent. „A szervezetnek megerőltető feldolgozni az alkoholbevitel-okozta méreganyagokat és cukrot. Hetvenkét óra is eltelhet, amíg az alkohol okozta látható elváltozások megjelennek, úgyhogy a hétvégi ivászat nyomai akár szerda délutánig is várathatnak magukra."

A hatást fokozza, hogy hétfőként nehezen birkózunk meg a stresszel, amit a hétvége utáni első munkanap okoz, így rosszabbul alszunk. Ez két nappal később látszik meg az arcunkon. (Egyébként egy átlagos nőnek napi 7-8 órát kell aludnia ahhoz, hogy a bőr regenerálódjon, ha pedig többet pihen, felpüffedhet a szeme körül a bőr.) A szakértő arra is figyelmeztet, hogy minden este jól mossunk arcot, de ehhez már nem kell doktorátus.