Megújult a Corvintető, aminek hozományaképp végre lett fény és több pult. A szervezők azt szeretnék, ha már nemcsak tökrészegen mennének oda az emberek ugrálni, hanem az egész este ott indulna.

10 napos szünet után nyitott meg a Corvintető, aminek nem titkolt célja, hogy kicsit kilépjen abból a szerepből, amit az utóbbi években kapott a budapesti éjszakában. Eddig egyértelműen be lehetett lőni annak a helynek, ahova véletlenül beesünk, miután jófejrészegre ittuk magunkat, bár a Kazinczy utca népszerűsödésével a saját törzsközönséggel rendelkező Rewindokat leszámítva egyre kevesebben vették a fáradtságot, hogy elmenjenek a Blaha Lujza térre. Pláne mert a kissé elhasználódott hely tényleg csak azért nem tűnt különösen mocskosnak, mert általában annyira sötét volt, hogy nem lehetett látni semmit.

Már alapozni is lehet

Kérdés persze, mit lehet csinálni egy hellyel tíz nap alatt azon kívül, hogy pár munkás lemázolja, és esetleg szereznek rendes székeket, de végül kreatív újításokkal sikerült elérni azt, hogy az ember ne csak zsebkendővel merjen hozzányúlni a berendezési tárgyakhoz. A legnagyobb újdonság a köznyelven csak VIP-ként emlegetett helyszín újragondolása volt, ahol korábban leginkább senkit sem érdeklő indie bulikat tartottak néha. Ennek a helyén mostantól egy kocsma van, amivel végre az is megvalósult, amire a Corvintetőn eddig soha nem volt példa: hallhatjuk, mit mond a társaságunk többi tagja. Itt ételekhez is hozzá lehet jutni, és igazából mindenben alkalmas arra, hogy már a közös ivást is oda szervezzük, bár az a finom csel kicsit visszás, hogy az itt található pultnál csak a drágábbik csapolt sörhöz lehet hozzájutni, a szokásos műanyag poharas Sopronikért mindenképp be kell merészkedni a tánctérre. Jól néznek ki a boxok is, de ott már az első próbálkozásnál kiderül, hogy az óvodásokon kívül senki nem fér el benne. „Korábban felszedték itt egymást az emberek, aztán azt mondták, menjünk el máshova, mert nem lehet beszélni. Ezen akartunk ezzel a hellyel változtatni, mert 500 forintos jegyárak mellett nem volt fenntartható, hogy az emberek már csak alapozás után keverednek ide éjfél körül. Most lehet ide jönni korábban is, ezzel bővíthetjük a közönséget” - mondta a marketinget intéző Kovács Levente a Velvetnek. Ezen kívül lett még egy kisterem is, ahol a szervezők tervei szerint a még ismeretlenebb DJ-knek akarnak helyet biztosítani, bevallva, hogy lassan érdemes elkezdeni a készülődést arra a napra, amikor Palotai már nem lesz opció egy estére.

Mindenhol LED

Ezzel együtt ki lett hangsúlyozva, hogy szakítanak a romkocsma-vonallal, ami azért kicsit nagyszájúnak tűnik, hiszen még mindig arról van szó leginkább, hogy egy lerobbant épületben hangos zene szól, de valóban kicsit látványosabb a végeredmény, mint az ötvenezredik poros hely a Kazinczyban. Kapott az egész egy még kísérleti stádiumban lévő LED-ekből álló plafont, ami annyira menő megoldás, hogy a személyzet berlini szórakozóhelyekhez hasonlítja az új designt. Mi azért visszafogottabbak vagyunk, de a fények segítségével sikerült javítani némileg a tánctéren uralkodó szardíniásdoboz-érzésen. Külön nagyszerű megoldás a bejáratnál lévő vetítés a párafüggönyre, bár erős a gyanúnk, hogy pár bemindenezett vendéget azonnali menekülésre fog kényszeríteni az első villogó körte látványa. Az pozitívum, hogy az itt dolgozókhoz is eljuthattak azok a hangok, amik szerint kicsit zavaró a sötétség, úgyhogy több LED-del próbálták elérni, hogy ne csak egy pult legyen az egyetlen fényforrás. A végeredmény hasznos, ráadásul jól is néz ki.

Ettől kell seggre esni?

Jobb lett így?

Az új belső teret a közönségnek kell értékelnie, ami a Dublic bulija alatt kicsit foghíjas volt, de általában elégedettek. „Eddig is szerettem a Corvintetőt, különösen amióta személyi igazolványt kérnek a belépésnél. Jó, hogy már nem csak táncolni jöhetek ide, hanem az ivást is megkezdhetem” - mondta a 24 éves Dalma, aki nagyon felvillanyozódott, amikor elárultuk neki, hogy a nyáron nyitó tetőteraszt is kulturáltabbá akarják tenni. Azért ennyire nem egyhangú a rajongás, a 21 éves Máté például elmondása szerint nem különösebben lelkes: „Most azért mert felpakolták az elhasznált karácsonyfaégőket a plafonra, már rögtön seggre kell esni? Az jó, hogy a régi ronda padokat lecserélték fotelekre persze” - reagált a szórakozóhely szerinte nem is létező imidzsváltására.

Bele fog telni még egy kis időbe, ameddig a Corvintetőre ismét felnézhet jóérzésű felnőtt ember is, de ha nem hagyják a még új berendezést elrohadni, és zeneileg is gyakrabban tekintenek ki a drum and bass-dubstep-breakbeat háromszögből, akkor végül is jó alternatíva lehet a sokadik lelakott épületbe bedobált kerti asztalok mellett. Ha össze akarja hasonlítani a régivel, nézze meg korábbi galériánkat!