Egy darabig előnyös, ha egy címlapszereplőnek sokféle smink jól áll, de egy idő után már nem szerencsés, mert képtelenség megjegyezni az arcát. Míg Mihalik Enikőt az első fotó után megjegyeztük, Palvin Barbarát még most sem ismerjük fel mindig. De ez a helyzet Olivia Wilde-dal és Bar Refaelivel is. Ki a leginkább kaméleonszerű? Adjon 1 pontot, ha az illetőt minden körülmények között felismeri, és 10-et, ha teljesen reménytelen az azonosítás!

01. Palvin Barbara

Azt mondják, amíg egy modell a pályája elején van, és minél több terméket akar reklámozni, addig nagyon előnyös, ha könnyen sminkelhető, nehezen megjegyezhető arca van. Onnantól kezdve viszont, hogy a modell híres lesz, és a modell maga is reklámértékkel bír már, onnantól kezdve az a jó, ha egyből megjegyezzük az arcát. Míg Mihalik Enikőt gyakorlatilag az első fotói alapján megjegyeztük, addig Palvin Barbarát most sem sikerül mindig felismerni elsőre. Pedig számos címlapon szerepelt már ő is.

02. Natalia Vodianova

Akivel például elég könnyű összetéveszteni Palvin Barbarát, az Natalia Vodianova. Az orosz modell tíz évvel idősebb ugyan Palvinnál, de megfelelő pózokban és sminkben nagyon hasonlítanak egymásra, talán a mindkettejüknél igen hangsúlyos szájak miatt. Vodianova arca ma már elég ismert, gyakorlatilag szupermodell, de még így is lehet róla olyan képeket készíteni, amikor alig lehet ráismerni.

03. Amanda Moore

Amanda Moore nem akkora szupermodell, mint amekkora Natalia Vodianova, vagy amekkora talán Palvin Barbara lesz hamarosan, viszont állítólag az egyik legképlékenyebb arcú modell. Ahány címlap, annyi frizura, smink és beállítás teszi szinte teljesen megjegyezhetetlenné a néha fiús, néha ábrándozóan nőies modell arcát.

04. Bar Refaeli

Az egyre többet meztelenkedő modellnek, Bar Refaelinek nagy rajongói vagyunk, különösen azóta, amióta meglépte azt a reklámtörténeti lépést, hogy ruha nélkül reklámozott ruhát. Ennek ellenére nem egyszerű megjegyezni az arcát. Az ő esetében egyébként arról is szó lehet, hogy viszonylag sok fotó készül róla smink nélkül, ezért, amikor erősen kisminkelik egy címlap vagy reklámkampány kedvéért, akkor alig lehet ráismerni.

05. Candice Swanepoel

Candice Swanepoelt viszonylag egyszerű felismerni a nagyon markáns orra és szemöldöke miatt. De mi a helyzet, ha a modell éppen nem vicsorít vagy nem szúrósan néz? Hanem mondjuk fekete parókában fekszik? Máris elképesztően nehéz lesz az azonosítás. Nem véletlenül ő a Victoria's Secret egyik legmenőbb modellje jelenleg. Ha kell, senki sem ismeri fel, ha kell, egy pillantás elég az azonosításhoz.

06. Kate Moss

Kate Moss akkora sztár, hogy gyakorlatilag minden sorozatán fel lehet ismerni, különösen, hogy nagyon karakteres arca van. Ennek ellenére nagyon könnyű úgy sminkelni, olyan beállításból fotózni több mint 20 évnyi modellmúlt után, hogy ne legyen egyértelmű, hogy ő van a képen. Ezért került be az összeállításunkba.

07. Olivia Wilde

Listánk egyetlen olyan szereplője, aki alapvetően nem modell, viszont rendszeresen szerepel címlapokon, illetve cégek reklámkampányaiban. Wilde arca nagyon jó alapanyag, legalábbis erre enged következtetni, hogy ahány címlap, annyi kinézete van. Ha kell, szexi színésznő, ha kell, akkor felismerhetetlen szürke egér a reklámokban.