Fájdalmasan rövid az idei farsang, most kedden ugyanis már húshagyókedd lesz, másnap meg hamvazószerda, ami a báli szezon végét és nagyböjt kezdetét jelenti azoknak, akik tartják magukat a hagyományokhoz. Ez a hétvége tehát, főleg a katolikus országokban, a féktelen bulizással telt, és bár Európában a jelmezbe inkább beöltözni szokás, addig köztudott, hogy például dél-Amerikában inkább vetkőznek ilyenkor, nem dívnak a sok mindent takaró öltözékek. Hat ország karneválját mutatjuk alább, nézze meg a fotókat, aztán döntsön, kik nyomták a legjobban a farsangolást! Heti trend jelmezekkel.

Németország

Berlinben nemrég egy látványos rendezvény keretében fogadta Angela Merkel a karneválozókat. Hogy a kancellárnak mi keresnivalója volt az eseményen, azt nem nagyon értjük, főleg zavaró, hogy a bizarr ízlésű fotós valamiért folyamatosan Merkelre fókuszált, miközben az előtérben csinosnál csinosabb hölgyek dobálták széjjel meztelen combjaikat. De nem baj, nemcsak Berlinből mutatunk német farsangot, hanem Elzach városából is, ahol azonban a szexi jelmezek helyett a hagyományos, meglehetősen ijesztő kosztümöket preferálják.

Olaszország

Egy ilyen összeállításból nem maradhat ki a velencei karnevál sem, ami mindig a leglátványosabb februári események közé tartozik, annak ellenére, hogy talán itt vannak a legjobban beöltözve a farsangolók. A hagyományos velencei jelmez mindent rejt, az arcot és a testet egyaránt, nem lehet tudni, hogy a műalkotásnak is beillő kosztümök kit rejtenek. A leglengébb egy artistahölgy volt, akit a Szent Márk tér fölé lógattak fel egy kötélen. Képösszeállításunk rengeteg fotót tartalmaz, természetesen ezt a hölgyet is megnézheti, ha a velencei részt végiglapozza.

Spanyolország

Madridból egy Gabana Club nevű, ööö, klubból kaptunk karneváli fotókat. Itt helyi celebek jelentek meg többé-kevésbé hagyományosnak tekinthető spanyol jelmezekben. A végeredmény távolról sem olyan kifinomult, mint amit Velencében láthattunk, viszont sokkal felszabadultabb hangulata van a képeknek, és persze a dekoltázsoknak. De ez még csak az ízelítő, a kebeláradat java csak most következik.

Kanári-szigetek

Ugyan a Kanári-szigetek Spanyolországhoz tartoznak, de mégis külön pontban tárgyaljuk ezt a területet, egyrészt mert a heti trendben valamiért mindig hat közül lehet választani, és enélkül nem lenne meg a hat, másrészt pedig mert az itteni karneválok már nem sokban hasonlítanak az európai hagyományokra, inkább a dél-amerikai farsangokat idézik. Tenerifén Santa Cruzban, Gran Canarián pedig Las Palmasban volt a hepaj, és a csillogó forgatagból néha előbukkan egy-egy sellő vagy denevérszárnyú unikornis, de a jelmezek többsége nem emlékeztet semmi konkrétra, csak úgy általában a farsangra és a féktelen bulizásra.

Uruguay

Állítólag Uruguay fővárosában, Montevideóban tartják a világ egyik leghosszabb farsangját, mert ott már januárban elkezdik a bulit. Ehhez képest onnan érkezett a legkevesebb fotó, ami már csak azért is kár, mert itt vonult fel az egyik legmerészebb táncosnő, akinek elképesztő méretűre és formájúra plasztikázott mellét gyakorlatilag semmi nem fedte. Itt valószínűleg a kiküldött fotós a kattintgatás helyett mással volt elfoglalva, azért nem érkezett több kép a helyszíni tudósítótól − még mindig jobban megértjük őt, mint fent említett berlini kollégáját.

Brazília

Melyik országban voltak a legjobbak a farsangi jelmezek?

És nem maradhat ki természetesen Brazília sem, az ország, amelyik minden évben a legtöbb turistát vonz Rio de Janeiróba a karneválok karneváljával. Rióban jelenleg is folyik még a haddelhadd, úgyhogy képösszeállításunkban inkább Brazília legnagyobb városára, Sao Paulóra koncentrálunk. Ebben a laza 11 milliós metropoliszban (Rióban „csak” 6,3 millióan laknak) sem kell félteni a lakókat, tudnak ők is bulizni, ha éppen arról van szó. És most arról van szó, az utcákon egymás után vonulnak fel az egyes szambaiskolák menetei, és a farsangolók egymásra licitálnak méretben, színpompában és úgy általában mindenben, amiben farsangkor egymásra lehet licitálni. A megalomán túlzások szakértőivel van dolgunk megint, reméljük, önnek is ilyen vidám volt a karneválja, illetve az a pár nap, ami még hátra van belőle. Lapozza végig a fotóösszeállítást, és a jelmezeket elnézve válasszon kedvencet! Melyik országban a legjobb a karnevál?