Valószínűleg a gitár az a hangszer, aminek a játékához szorosan hozzátartozik, hogy a hangszeren játszó erősen grimaszoljon közben. De meg lehet különböztetni a grimaszokat stílusok szerint? Próbálja ki a tesztünket, és kiderül!

A gitároktatás valószínűleg úgy kezdődik, de ha nem úgy kezdődik, akkor úgy kéne kezdődnie, hogy a gitártanodába érkező delikvenst először hosszú hónapokon keresztül grimaszolni tanítják. A gitártudással legalább egyenértékű fontosságú, hogy milyen arcot vág gitározás közben a gitáros.

Ez ugyanis több szempontból is nagyon fontos. Egyrészt, ha borzasztó rossz a hangosítás, akkor a grimaszolás segítheti a gitárost, hogy a közönség mindig tudja, hogy kb. miről van szó. Ennél is praktikusabb viszont, hogy a grimaszolással tökéletesen lehet leplezni a technikabeli hiányosságokat.

"A gitáros az arcával mutatja, hogy mit szeretne játszani, a gitárján pedig azt, hogy mit tud valójában" – mondta egyszer egy barátom, és igaza van. A legjobb persze, ha a grimaszolási képesség korrelál a technikai tudással, de azért szórakoztatóbbak azok az esetek, amikor szakadék tátong a kettő között, jellemzően a grimaszolási képesség javára.

Töltse ki a tesztünket, hogy kiderüljön, meg tudja-e különböztetni az egyes stílusokat grimaszok alapján!

Minden kérdés megválaszolására 50 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »