Majdnem túl vagyunk a téli divatszezon gerincét alkotó négy fő divathéten, már csak Párizs van hátra. Ebben a heti trendben tehát az eddigi három divathéttel foglalkozunk, ezek bemutatói közül választottuk ki a hat legszexisebbet. Vannak elegánsabb és perverzebb darabok is a kínálatban, vannak nagy nevek és kevésbé ismert márkák, reméljük, mindenki megtalálja a szája ízének leginkább megfelelőt. Aki megtalálta, az majd szavazhat is a cikk alján a kedvencére, de persze előtte érdemes végiglapozni a fotóösszeállítást.

Marchesa

Időrendi sorrendben haladva a New York-i divathéttel kezdjük. A Marchesa az amerikai celebek egyik kedvenc márkája, a nagy eseményekre előszeretettel mennek el a hírességek Marchesában. Elvileg nem kizárt, hogy a ma esti Oscar-gálán is ott lesz ezek közül a ruhák közül valamelyik (tavaly nagyon sok Marchesa volt), az biztos, hogy nagy részük vörös szőnyegre való, de közben mégis van bennük valami roppant visszafogottan, de határozottan szexi. Mind a hat tervezőnél hat ruhát emeltünk ki a bemutató kínálatából, ha nem kattint a képre, nem látja az összeset!

The Blonds

Na például a The Blonds nevű márkára gondoltunk, amikor kevésbé ismert tervezőket ígérgettünk a bevezetőben. Ez a műsor egyenesen az antitézise a Marchesa eleganciájának, itt egy sorozatgyilkos perverzitását próbálják visszaadni a ruhák. Biztos van, aki erre gerjed, és valljuk be, remekül eltalált sötét humora van ezeknek a szereléseknek. Az egyik ruha úgy néz ki, mintha viselőjét megkötözték volna, egy másik olyan, mintha egy baltával feldarabolt hulláról rángatták volna le. Ilyen az, amikor ízléstelenséggel is lehet aratni egy divathéten (ami például Perez Hiltonnak nem nagyon sikerült).

Sister by Sibling

A londoni divathétről az egyik kedvencünk a Sister by Sibling nevű márka volt, akik, tekintve, hogy a 2013-2014-es ősz-téli kollekciókról van szó, jó vastag kötött-horgolt téli holmikat küldtek fel a kifutóra. Ez így elég nagymamásan hangzik, de elég megnézni a bemutatóról kiragadott hat fotót, hogy meggyőződjön az ember arról, hogy a gyakorlatban a végeredmény távolról sem nagymamás. Persze meztelen combokhoz vastag sálat venni nem túl praktikus télen, de az kétségtelen, hogy így a kifutón remekül néznek ki az összeállítások.

Vivienne Westwood Red Label

Előre szólunk: Vivienne Westwood modelljeit egészen bizarra mázolták ki ebben a szezonban, amiről azt tippeljük, hogy férfiolvasóink 100%-a lohasztónak fogja találni. De érdemes megpróbálni a sminktől elvonatkoztatni, mert maguk a ruhák már megint zseniálisközelire sikerültek a 71 éves tervezőasszony keze alatt. Van, amelyik kislányosan, van, amelyik dívásan, van, amelyik titkárnősen, és van, amelyik kurvásan szexi, de szerintünk mind telitalálat. A londoni divathétről még többet a Díványon olvashat, a Tejben-vajban blogban.

Gucci

New York és London után a napokban zajlik a milánói divathét, ahonnan szintén két bemutatót emelünk ki, először a Gucciét. Náluk nem olyan változatos a kínálat, mint Vivienne Westwoodnál, hanem egy szigorúan egységes hangulat lengi be az egész kollekciót. Sötét, szado-mazós, bőrös, nagyon hangsúlyosan dekoltált ruhák ezek. A modellek fekete szemfestékétől még félelmetesebb az egész, ez is egy olyan stílus, ami nagyon bejön azoknak, akik szeretik az ilyesmit, míg a többiek kifejezetten riasztónak fogják találni.

Yamamay

Melyik tetszett a legjobban?

A Yamamay ugyebár egy fehérneműmárka, úgyhogy őket nem nagyon zavarja, hogy most elvileg ősz-téli kollekciót kellene bemutatni − így is megvan az ürügy ahhoz, hogy bugyis-melltartós modelleket szerepeltessenek show-jukban. Az egész műsort kicsit mintha a Victoria’s Secret mintájára rendezték volna, minden színes és szexi. Némileg meglepő módon menyasszonyi fehérneműket is találunk a kínálatban, ezek a darabok értelemszerűen nem színesek, hanem fehérek. Ha végiglapozta a kínálatot, döntsön, a hat közül melyik tetszett a legjobban! Aztán ha még nincs elege a modellekből, klikkeljen ide azért a cikkünkért, amiben 50 olyan fotót mutatunk az utóbbi évekből, amelyeken felbukik a manöken kifutón.