Ha még nem tudta volna, a legmenőbb dolog a világon macskának, vagy macskásnak lenni, így természetesen az internetet is a macskák uralják. Most megtudhatja, mi az a kilenc ok, amiért ezzel a ténnyel nem lehet vitatkozni.

1. Csak keressen rá

Egyszerű kideríteni, hogy mi a népszerűbb, a kutyák vagy a macskák. Csak írja be a keresőbe, hogy 'cats', illetve azt, hogy 'dogs', és azonnal látni fogja, hogy a cats keresőszóra sokkal több találat van, vagyis a macskák egyértelműen nyertek 2 470 000 000:1 440 000 000-ra.

2. Még a Youtube-on is

Természetesen rengeteg vicces macskás videó létezik, amikből szinte képtelenség kiválasztani a legjobbakat, főleg mert hétről-hétre újabbak kerülnek fel a netre. De például csak a "Cats riding Roomba" (vagyis a macska a robotporszívón) kifejezésre 13 300 találatot ad a Youtube, ami nem kis teljesítmény.

3. Híresek

Szinte minden hónapban újabb és újabb macskák tesznek szert világhírnévre, vagy válnak mémmé. Ilyen például az idegesítő, de mégis vicces Nyan Cat, a dobozfüggő Maru, az animált Simon's cat, vagy a már reklámfilmben is szerepet kapó Tard, a Grumpy Cat. Persze rajtuk kívül is rengeteg olyan macska van, akiket fel tudnánk még sorolni, de nincs annyi helyünk.

4. Saját weboldalaik vannak

Tényleg borzalmasan sok oldalt ide lehetne linkelni, de mi inkább megmutatjuk a legjobbakat. Először is ott van a Stuff On My Cat, vagyis a Dolgok a macskámon, aminek olcsó utánzata is készült egy kutyás verzióval. Külön weboldalt kapott például Tard, de találhatunk több Tumblr oldalt is ami kifejezetten a macskákkal foglalkozik – najó, néha más cuki állatokkal is – például a Cats, Beavers and Ducks, vagy a legjobb macskás gifeket összegyűjtő News Cat Gif oldal.

5. Saját térképük van

Az egy dolog, hogy vannak saját weboldalaik, de saját világtérképük is van. Ezen az oldalon rákereshet a világ macskáira: nem, kor, szín, fajta és lakhely alapján. Ezért is egyértelmű, hogy a világot is ők uralják.

6. Maguktól viccesek

A vicces macskás videók vagy gifek azért sokkal jobbak, mint mondjuk egy vicces kutyás videó vagy gif, mert míg a kutyának általában a gazdája tanítja meg a trükköket, addig egy macska kiszámíthatatlan és azt csinálja amit akar, vagyis saját magát produkálja.

7. Imádják magukat = imádjuk őket

Ezt nem is lehet jobban megmagyarázni.

8. Elfoglalták az Internetet

Mivel a kutyások általában az utcán, parkokban, vagy kutyafuttatókon ismerkednek egymással, addig a macskások nem nagyon mennek utcára állataikkal, ezért az interneten osztják meg a képeket vagy videókat kedvenceikről.

9. A macskák mindennél jobbak, mert csak

Ezért most nézzen meg egy videót egy négy és fél órán keresztül élvezettel fekvő macskáról: