Bizonyára ön is találkozott már számtalan, jobbnál jobban kinéző különleges ételfotóval az interneten, amiken hétköznapi ételeket dobnak fel valamilyen trükkös, jól kinéző tálalási móddal. Elképesztően viccesek azok a próbálkozások, amikor a fakezű átlagemberek próbálnak profi szakácsok módjára tálalni. Szerencsére már gyűjtőblogja is van a bénázásoknak.

Fogjon egy kiwit, hámozza meg, vágja karikákra, szúrjon a karikák oldalába egy hurkapálcát, majd a kiwikorongokat mártsa olvadt csokiba, aztán a kész kiwis finomságot hagyja kihűlni, hogy a csoki újra megszilárduljon! Kész is az egyik legegyszerűbben leírható, és elkészíthető, mégis nagyon jól kinéző desszert, amivel rendszeresen találkozni az interneten.

A Craftfail.com-nak köszönhetően az is kiderült mára, hogy elkészíteni mégsem olyan egyszerű. Az oldalon a különféle, nagyon menőn kinéző ételfotókat, és DIY-kreációkat szedik össze, illetve azokat a képeket, amik arról készültek, hogy valaki mennyire bénán tudta csak reprodukálni a menő kaját. A csokimázas kiwi a kedvencünk, a próbálkozó eleve rossz oldalra szúrta a hurkapálcát, a csokimáz leginkább sárnak tűnik a kiwikorongok körül, az egész iszonyatosan béna.

És az oldal tele van ilyenekkel, mint a cuki tejszínhabból és eperből készült kis Mikulások, amik kevésbé jó kézügyességgel elkészítve kétségbeesett zombikatonáknak tűnnek leginkább egy béna tálban.

Szóval ha éppen önértékelési válságba kerül, mert már megint látott valami képet, amin egy olyan dolog szerepel, amit tuti nem tud jól elkészíteni, ne csüggedjen, menjen fel a Craftfailre, és nézze meg, hogy mások is mennyire bénák!

A Craftfail egyébként a leírásában azt mondja magáról, hogy a kreativitás minden formáját támogatják, az oldal nem azért jött létre, hogy másokon röhögjünk, hanem azért, hogy magunkon. Ezért például csak olyan képek kerülhetnek fel az oldalra, amiket valaki azzal a céllal küld be, hogy megmutassa, ő maga mennyire béna. A készítők szerint egyébként egy kis gyakorlással el lehet érni, hogy olyan szép cuccokat csináljunk, mint az interneten terjedő menő képeken van, az oldalon inkább csak az ügyetlen prototípusokat, első próbálkozásokat gyűjtik össze. Mindegy is, hogy mi a cél, a lényeg, hogy nagyon viccesek a képek.