Ebben a hónapban új hollywoodi díva született. Olga Kurylenko igen messziről érkezett, de végülis csak befutott: Ukrajna délkeleti részén született 1979-ben, de Moszkvában találkozott össze egy modellügynökkel 13 évesen, akinek segítségével 16 évesen kikerült Párizsba. Itt majdnem további 10 évébe tellett, de sikeresen átnyergelt a színésznői pályára, és most, 33 évesen egyszerre két hollywoodi szuperprodukcióban is szerepel, sőt, Bond lány is volt már. Ebben a heti trendben megmutatjuk, milyen volt a stílusa, amikor kezdte a pályát, és milyen most, hogy díva lett belőle. Ön szerint mikor nézett ki a legjobban?

2004. május: Cannes

Első fotóink Olga Kurylenkóról majdnem 9 évesek. 2004. derekán, 24 évesen a modellkedésből már kezdett kiöregedni, de híresnek egész híres volt Franciaországban és a modellszakmában, egy videóklipben is szerepelt már. Megvolt a sansza arra, hogy tényleg színésznő legyen belőle, és esélyeit egy merészen dekoltált kis fekete ruhával próbálta növelni a Cannes-i filmfesztiválon. Sőt, nem is csak eggyel, a rendezvénysorozaton egy másik alkalommal is készült róla kép (igaz, egészalakos valamiért akkor sem), és akkor is egy hasonló fekete ruha volt rajta. Minden képet megnézhet rendes nagy méretben, ha a fotóra kattint!

2005. május: Cannes

A terv sikerrel járt, és egy évvel később Olga Kurylenko már úgy térhetett vissza Cannes-ba, hogy elkészült első mozifilmje. Igaz, a képeken látható vörös szőnyeges esemény egy másik film premierje, de Kurylenkónak már a ruházatán is látszik, hogy megpróbálta kicsit mozisztárosabbra, kicsit művésznősebbre venni a figurát ezzel a fehér, földig érő, de alakját elég jól hangsúlyozó estélyivel és hozzá illő tűsarkúval.

2005. június: Párizs

Egy hónappal később aztán megvolt Olga Kurylenko első mozifilmjének, a L’Annulaire című alkotásnak a premierje, csak nem Cannes-ban, hanem Párizsban. Kurylenko első főszerepében egy gyári munkásnőt alakított, akinek egy munkahelyi baleset során egy gép levág a gyűrűsujjából egy darabot. A film témáját soha nem találtuk volna ki a premieren készült fotók alapján, mert Kurylenko ennél kevésbé nehezen hasonlíthatna gyári munkásnőre. Viszont 25 évéből simán letagadhatott volna egy párat, hiszen még mindig van valami kislányos a megjelenésében, mindehhez pedig egy olyan, csipkés tetejű ruhát vett fel, amiben a fotókon olyan, mintha nem is egy ruhában, hanem csak szexi hálóingben lenne.

2013. április: London

A Kurylenko első filmje óta eltelt nyolc évben a színésznő egyre nagyobb sikereket ért el. Első hollywoodi filmje a 2007-es Hitman – A bérgyilkos volt, aztán 2008-ban ő lett a Bond lány a Quantum csendjében. Idén áprilisban két nagyszabású filmje került a mozikba, ennek a hónapnak a nagy részét ezek közül az egyik reklámozásával töltötte. A film címe az, hogy Feledés, és egy sci-firől van szó, a másik főszereplő Tom Cruise. A londoni premier a hónap elején volt, és Kurylenko egy fekete csipkével díszített Marchesa-ruhában kápráztatta el a rajongókat és a sajtót. De ezúttal csak a díszítés fekete, maga a ruha fehér, hátul jól kivágott és uszályos, úgyhogy a dekoltázst fedő sötét rátét nélkül menyasszonyi ruhának tűnne.

2013. április: Tajvan

A Feledés című film promókörútja Európából aztán Ázsiába vezetett, miközben Amerikában a mozik elkezdték vetíteni Kurylenko másik új filmjét, a To the Wondert. (Ezt mellesleg az Élet fája rendezője, Terrence Malick készítette még 2012-ben, és az ukrán színésznő partnerei Ben Affleck és Javier Bardem.) Tajvanon Kurylenko mindenesetre egy másik arcát mutatta meg, a nagyasszonyos Marchesa-ruha után egy szimmetrikusan díszített Balmain-minit vett fel a vörös szőnyeges eseményre. Ez a szerelés, főleg a lenyalt hajjal különösen illik egy sci-fi premierjére, mivel maga a ruha is kicsit olyan, mintha a Star Trek-jelmezek inspirálták volna. Miközben egyúttal roppant elegáns és szexi is.

2013. április: New York

Mikor nézett ki a legjobban?

És azért Kurylenko nem felejti azt sem, hogy eredetileg a divatvilág segítette hozzá a hírnévhez: ezen a héten a filmes események után a Moves magazin Spring Fashion Cover Partyjára ment el. Tette ezt méghozzá az Altuzarra kínálatából választva: a zöld ruha és a bokacsizma is ettől a márkától származik. Kurylenko itt megint megmutatta, hogy inkább már a kifinomult, mint a mindentvillantó szetteket részesíti előnyben. Igaz, a szoknyarész itt is rendesen fel van sliccelve az egyik oldalon, de ettől eltekintve teljesen visszafogott a szett, ami egyfajta magabiztosságot kölcsönöz viselőjének: tudja, hogy gyönyörű, nincs szüksége mindenféle trükkökre vagy harsányságra, hogy felhívja magára a figyelmet. Ha végiglapozta Olga Kurylenko képeit, szavazhat is: ön szerint mikor nézett ki a legjobban a modellből lett színésznő?