A twerking, vagyis az erősen szexuális töltetű seggrázó táncmozdulat nem újdonság, már évek óta jelen van, viszont idén mintha minden klip ezzel lenne tele. Miley Cyrustól kezdve Beyoncéig mindenki klipjében rázzák magukat a csajok. Már csak egy kérdés van, ki a legjobb? Értelemszerűen minél több pontot ad, annál jobbnak gondolja a riszát.

A twerking nevű, seggrázós táncmozdulat már a 90-es évek közepén megjelent a hiphop bulikban, aztán a kétezres évek elején egyre népszerűbb lett, főleg a dancehall bulikon.

A különféle dancehall előadókra egyébként is jellemző, hogy szeretnek szexi koreográfiát kitalálni a számaikhoz, amiket aztán szexi táncoslányok adnak elő a klipjeikben, fellépéseik alatt, a twerking pedig az ilyen mozdulatok örök klasszikusa lett. Ahogy teltek az évek, úgy lett az egész egyre extrémebb, ma már a legelképzelhetetlenebb pózokban igyekeznek rázni magukat a táncosok, legyen szó arról, hogy nyújtott lábbal pattogva, vagy mondjuk fejjel lefele, kézen állva.

Idén pedig mintha minden előadó felfedezte volna magának újra a táncot, rengeteg olyan klippel találkoztunk tavasz óta, amelyekben meghatározó volt ez a táncmozdulat. A jó twerkinghez az izmos, mégis nagyon pattogós fenéken túl elengedhetetlen a minél kisebb forrónaci, ami ezeken felül van, annak már csak a képzelőerő szab határt.

Na, de a lényeg, melyik a legjobb seggrázás idén?

01. The-Dream feat. Beyoncé & 2 Chainz - Turnt

temp-640-73755874 (1).gif

Az idei év egyik legforróbb klipjéhez Beyoncé is a nevét adta, a Turntben annyira a csúcsra járatják a seggrázást, hogy egyrészt nincs is nagyon más a klipben, másrészt annyira kicsit tangában teszi például ezt az egyik táncos, hogy kivillanak a nagyajkai.

02. Miley Cyrus - We Can't Stop

225uo.gif

Miley Cyrus legutóbbi számának annyira szürreálisan prosztó az új klipje a Barbie babával smárolástól kezdve egészen addig, hogy az énekesnő hogy rázza magát benne, hogy arról korábban már megemlékeztünk, de most sem lehet kihagyni. A képen középen egyébként Miley Cyrus látható hátulról.

03. Miley Cyrus - We Can't Stop

mileycyrus-wecantstop.gif

Szerencsére nemcsak úgy rázza magát, hogy nem látszódik az arca, van a klipben olyan jelenet is, amikor kicsit finomabban ugyan, de az értő közönség felé fordulva mozgatja a csípőjét.

04. Major Lazer - Watch Out For This

majorlazer-watchoutforthis3.gif

Major Lazer szerint valószínűleg 2013 a risza éve, mással nem lehet magyarázni, hogy idén eddig csak olyan klip került ki a kezei közül, amiben elképesztő mennyiségű és típusú seggrázást láthatunk. Kezdjük egy viszonylag visszafogottal a Watch Out For This című számhoz készült klipből!

05. Major Lazer - Watch Out For This

majorlazer-watchoutforthis2.gif

A már említett klipben tényleg indokolatlan mennyiségű seggrázás van. Mondjuk jó kérdés, hogy van-e ebben a műfajban indokolatlanul nagy mennyiség. Mindenesetre, ha valaki azt kérdezné, mit érdemes tudni a riszáról, akkor ezt a videót nyugodtan ajánlják neki, valószínűleg meg fogja érteni, mi a lényeg.

06. Major Lazer - Watch Out For This

majorlazer-watchoutforthis.gif

Nem akartunk mi olyan nagy Major Lazer dömpinget, de vannak dolgok, amiket nem lehet kihagyni egy ilyen összeállításból. Mint például a GIF-en látható sárga ruhás táncosnő. Egyébként érdemes megnézni az egész klipet, férfiaktól is láthatunk benne olyan táncmozdulatokat, hogy ihaj.

07. Major Lazer - Bubble Butt

majorlazer-bubblebutt3.gif

Tényleg nem tehetünk róla! Valószínűleg elszakadt valami Major Lazernél, mert a Watch Out For This után megcsinálta a Bubble Butt című számot is, aminek a klipje, ha lehet ilyet mondani, minden seggrázós klipek ősanyja. Erre már nincsenek nagyon szavak.

08. Major Lazer - Bubble Butt

majorlazer-bubblebutt.gif

Nincs mentség, valóban. De nyilván önök sem hagyták volna ki!

09. Major Lazer - Bubble Butt

majorlazer-bubblebutt2.gif

Ígérjük, ez az utolsó risza Major Lazer munkásságából!

10. French Montana - Freaks

frenchmontana-freaks.gif

French Montana Nicki Minajzsal közös nyári slágere, a Murder She Wrote című dancehallklasszikus alapját felhasználó Freaks is hemzseg a riszától. Egészen megdöbbentő például az a jelenet, amelyikben az egyik táncos nyújtott lábbal, pattogva rázza a hátsóját.

11. Ciara - I'm Out

ciara-imout.gif

Nem csoda, hogy az óriási hátsójáról ismert Nicki Minaj nagy rajongója a seggrázásnak. Egy másik idei számában, amiben a Ciara nevű modell-táncoslány-rapperrel közösen adják elő az I'm Out című számot, van néhány csodás páros riszajelenet.

12. Spice - Twerk

spice-twerk.gif

Mégis mire számítson az ember, ha egy számnak az a címe, hogy Twerk? Nyilván seggrázásra, és ezt Spice klipjében bőségesen meg is kapja a néző. Van benne minden, csoportos risza, risza spárgában, mindenhogy.

13. Spice - Twerk

spice-twerk2.gif

Az egész klipet berakhattuk volna, de ezt nem akartuk, ezért csak a két kedvencünket emeltük ki belőle, de nézzék meg, gyakorlatilag végig rázzák a klipben!

14. Nicky Da B - Go Loko

nickydabi-goloko2.gif

Most kell ezt részletezni? Igen, Nicky Da B - Go Loko számához készült klipjében van olyan nő, aki képes a fél fenekét is rázni. Igen, lehetséges. A szám egyébként egészen fergeteges, hozza azt az őrületet, amit a címben ígér. Van benne egy csomó szkreccselés, meg rap, illetve Lady Gaga - Paparazzi című számának érdekes átirata hamisan énekelve, valamint a Pókember főcímzenéje szintén hamisan, miközben azt ismételgeti az előadó nagyon gyorsan, hogy Go Loko.

15. Nicky Da B - Go Loko

nickydabi-goloko.gif

A számról feljebb már írtunk, a klip pedig tökéletesen kiegészíti a kakofóniába hajló zenét azzal, hogy egészen szétzilált és zaklatott jelenetekben mutat be a seggüket iszonyatosan rázó nőket.