A Roxy ruhamárka reklámjában mindössze egy női fenék látható, ahogy halad a part felé. Ez a szörfös közösség szerint minden nő számára bántó, és soha többé nem akarnak tőlük vásárolni.

Visszafelé sült el a Roxy ruhamárka reklámja. A cég eredetileg nyilván azt akarta sugallni, hogy micsoda csajok vannak a szörf világában, ezért legyártott egy videót, amiben egy arc nélküli nő szerepel úgy, hogy csak a seggét mutatják. Mint kiderült, a márka facebookos rajongói közt a vártnál sokkal többen küzdenek az egyenjogúságért, ezért jól kiakadtak rajta, hogy milyen megalázó ez az egész a nők számára.

“A nők sokrétűbbek annál, mint hogy csak a külsejük miatt mutassák be őket” - írta egy felháborodott néző. A többi hozzászólás is hasonló módon próbálja felhívni rá a figyelmet, hogy a nők valójában nem csak egy formás seggből állnak, és felháborító, hogy a főszereplőből semmi mást nem mutatnak be. Az ügyön különösen a szörfös közösség háborodott fel, mert szerintük semmit nem mutat be ebből a világból, de a reklámot védelmezők is csak annyit hoznak fel érvként, hogy legalább valahogy felhívja a figyelmet erre az életformára.

Ön szerint?

Az ügy kimagaslóan legkínosabb része azonban hátra van: a videón az a Stephanie Gilmore látható, aki a cég egyik későbbi videójában már simán arccal szerepel. A cég egyik nagy bejelentése az ő leigazolása, hiszen amellett, hogy valóban jó nő, a szörfösök közt is komoly elismertségnek örvend. Aki elolvasta az első, segges  videó leírásában, hogy ez bizony egy teaser, amiben rákészítik a nézőket a nagy bejelentésre, az valószínűleg nem hápogott. Ha akar nézni jó szörfös csajokat, akiknek ráadásul még arcuk is van, és biztos nem zavarja őket egy formás fenék, akkor itt megteheti.