Divat lett a testrész-megörökítés Angliában, ahol már nem csak a celebek öntik ki gyerekeik, vagy saját testrészeiket aranyból vagy bronzból, hanem teljesen hétköznapi emberek is. Van aki fenekét, van aki a mellét örökíti meg így, de volt olyan is, aki gyermeke csipesszel leszorított köldökzsinórcsonkjáról készíttetett másolatot, amit most medálként hord.

Eddig csak a celebek szórakozása volt a bronzból vagy aranyból készített testrész-replika, de Angliában már teljesen hétköznapi emberek is ezzel lepik meg családtagjaikat vagy saját magukat – írja a Daily Mail. David Beckham lánya, Harper születésekor a gyerek kezét és lábát önttette ki aranyból, de állítólag Elton John, illetve Helena Bonham Carter is nagy rajongói a testrész-megörökítésnek.

A legtöbb ilyen replika általában terhes nők hasáról készül, de vannak, akik mellüket, feneküket, sőt farkukat szeretnék bronzszoborként viszontlátni, amint azt az ezzel foglalkozó website-on is megnézheti. Természetesen a szobrok nem csak bronzból, hanem rézből, ezüstből, üvegből, aranyból vagy üveggyapotból is készülhetnek, amit aztán akár a falra is fel lehet akasztani. Képzelje csak el, milyen csodás lehet, hogy egész nap a saját fenekét nézegetheti az ebédlő falán.

Készíttetne replikát a saját fenekéről?

És ha azt gondolta, hogy nincs durvább a saját testrészeink szoborrá alakításánál, akkor most kapaszkodjon meg, ugyanis van, aki medálként hordja azt a csipeszről készült replikát, amivel elszorították lánya köldökzsinórját. Igen, a csipeszről készült másolatban egy kis köldökzsinórcsonk is van. Önnek tetszik az ötlet? Ön is megörökítené a fenekét, hogy aztán az arról készült szobrot a falra akaszthassa?