Gimis sorozatok mindig is voltak és mindig is lesznek, de olyan jók már sosem lesznek, mint a 90-es évek klasszikusai. Biztos, hogy ön is leragadna a tévé előtt, ha meglátná, hogy épp a Beverly Hills 90210, vagy a Szívtipró gimi megy, és tuti, hogy sikongatna örömében, ha megtudná, hogy újra adják a Parker Lewis sohasem veszít-et!

Beverly Hills 9210

A 90-es évek legjobb gimis sorozata volt a Beverly Hills 90210, annak ellenére is, hogy mai szemmel már iszonyatúsan bárgyú sztorija volt. A sorozat kerek tíz évadot élt meg, így nagyrésze már egyáltalán nem a középiskolai szenvedésekről szólt, de a Beverly Hills 90210 ettől függetlenül is klasszikus sulis tinisorozat. A legtöbb rész ugyanis arról szólt, hogy ki kivel jöjjön össze, vagy veszítse/ne veszítse el a szüzességét, vagy hogy ki mennyire kattant rá épp az alkoholra, a drogokra, vagy a szerencsejátékra. Vagyis klasszikus tiniproblémákról.

Szívtipró gimi

A Szívtipró gimi a Beverly Hills 90210 ausztrál változata volt, hasonló sztorival és hasonló karakterekkel. A szintén 90-es években készült sorozat szereplői ugyanazokon szenvedtek, mint amerikai társaik, ám ők nem Porschékkal és Corvettekkel száguldoztak, hanem gördeszkákon lazáztak, vagy az udvaron fociztak.

Parker Lewis sohasem veszít

A Parker Lewis sohasem veszít a Beverly Hills 90210-hez hasonlóan a korai 90-es évek amerikai egy középiskoláját mutatta be, viszont nem komolykodóan, hanem viccesen. A sorozatban Parker és barátai szenvedéseit lehetett végigkövetni, és aki egy részt is látott belőle, az tudja, hogy a legemlékezetesebb mondat az "Uraim, egyeztessük óráinkat!" volt. Ebben a sorozatban minden csodálatos volt, főleg a ruhák és a hajak.

A suli

A Suli című sorozat pilottal együtt mindössze 9 részt ért meg, de akik rendszeresen nézték a 90-es évek elején a Disney délutánokat vasárnap, azok emlékezhetnek Gill Grant és Kenny Ortega sorozatára. Kenny Ortega húsz évvel később egyébként rommá kereste magát a High School Musical sorozattal, ami hasonló A sulihoz, de persze régen minden jobb volt, így A suli is magasan veri a High School musicalt a karakterek és a zenék szempontjából is.

+1 Meglógtam a Ferrarival

Igen, tudjuk, hogy ez nem sorozat, hanem film, de a Meglógtam a Ferrarival-t nem lehetett kihagyni, és különben is, később egy sorozat is készült, ami ezen a filmen alapult. John Hughes filmje Ferris Bueller egy napjáról szól, amikor csajával és haverjával lógnak egy napot a suliból, és természetesen elkötik haverja apjának Ferrariját is, hogy Chicago belvárosában őrültködjenek vele. Kötelező.