Ha az edzéshez nem lusta, de ahhoz már igen, hogy a tárcsákat cserélgesse a súlyok emelgetése közben, akkor ezt a két valamit önnek találták ki. Csak szereznie kell pár koreai egyetemista által kifejlesztett két mágneses karikát, amit aztán olyan súlyúra állít be, amilyenre csak akarja.

Ha eddig azért nem emelgetett súlyokat, mert túl bonyolultnak érezte, hogy edzés közben le-fel kell pakolgatnia a tárcsákat attól függően, hogy épp mennyit akar emelni, most örülhet, mert már csak egy gombnyomás az egész. És persze állítólag azért is nagyon jó, mert kicsi, könnyű, és ide-oda viheti magával anélkül, hogy megszakadna tőle.

Dél-koreai egyetemisták fejlesztették ki az O2 Magnetic Dumbbell névre keresztelt mágneses súlyzót, ami gyakorlatilag két karikából áll, amikben különböző pólusú mágnesek vannak – írja a Daily Mail. A karra felhúzható súlyzókat minimum 3 kilósra és maximum 24 kilósra állíthatja be. Egyiket a könyök alatt, a másikat pedig a könyök felett kell viselni edzés közben, és az egymással szembeni különböző mértékű ellenállást a beléjük épített elekromágnesek segítségével képesek kiváltani.

Ön használná?

Ez egyelőre nem tűnik akkora átverésnek, mint a Power Balance karkötő, aminek rengeteg sportoló és celeb is bedőlt, mivel elhitték, hogy tényleg növeli az állóképességet, az erőt és az egyensúlyt is. Az viszont biztos, hogy ha a koreai diákok nagyot akarnának kaszálni ezzel a két karikával, akkor talán érdemes lenne különböző méretekben is legyártatni, mert szerintünk a képen látható súlyzókat például Dwayne Johnson az életben nem tudná felhúzni a karjára. Persze lehet, hogy nem is akarná.