A Google képtalálatai alapján a magyar emberek szerint az ideális nő jó az ágyban, viszont nem viselkedik kurvásan. Az ideális férfi pedig leginkább nem bunkó, még szakítás után sem. A magyar közhelykultúra legjavából válogattunk.

Az igazi életbölcsességek úgynevezett demotiváló képeken, szöveget és képeket is tartalmazó, eredetileg viccesnek szánt, a magyar változatokban viszont közhelyparádévá változott internetes műalkotásokon terjednek mostanában. Például arról, hogy milyennek képzelik az internetezők az igazi férfiakat és nőket. A képek alapján a férfiaktól azt várják a legtöbben, hogy ne legyenek bunkók, a nőktől pedig azt, hogy ne viselkedjenek kurvásan.

Ez képeken kifejezve annyit jelent, hogy az igazi nő nem a mellével, hanem a mosolyával próbálja magára felhívni a figyelmet. A sok közhely között azért szerencsére találunk vadhajtásokat is, amik emlékeztetnek arra, hogy az ilyen képek eredetileg elég ironikusak voltak, úgyhogy van olyan mosolygós kép is, ami erősen felnőtt tartalomnak minősül.

A nőkkel foglalkozó képeknél észrevehető, hogy a Dove-nak és hasonló márkáknak köszönhetően elérte az internetes népművészetet is, hogy a természetes, a belső értékeikkel törődő, a külsejüket felvállaló nők az igazi nők, őket kell szeretni.

A férfiaknál viszont ennek nyoma sincs. Az üzenetek és a képek is szexistábbak, amivel nincs is komoly baj, hiszen a férfiakról nem készülnek olyan reklámok, hogy fogadjuk el tohonya embertársainkat olyannak, amilyenek, sőt váljunk mi is azokká. Ráadásul az üzenetek is azt a vonalat erősítik, hogy a férfiak alapvetően elég nagy görények. Legalábbis erre utal, hogy a legfontosabb tulajdonsága az igazi férfinak a közhelygyár szerint, hogy szakítás után sem férgül a nővel.