Egy magyar hamburgerblogger levideózta, ahogy elkészíti az újraértelmezett szendvicset, Amerika pedig újabb fantasztikus fogással támad: a gofriba csavart rántottcsirkével.

Egyik olvasónk, Speed (aki egyébként hamburgerekről blogol) csütörtökön emailben tudatta velünk, hogy egyrészt olvasta a ramenburgerről megjelent cikkünket, másrészt el is készítette a hamburger ázsiai jellegű újraértelmezését. Nézzék meg, hogyan sütötte meg a könnyűnek aligha mondható fogást, amelynek szerinte „egyetlen hibája az lett, amint az a videóban is látszik, hogy túl nagy lett a tészta a többi összetevőhöz képest, viszont ezen felül az ízek meglepően jól ki voltak balanszolva".

Melyiket kóstolná meg?

Eközben Amerika sem nyugszik: a Gawker azt írja, kísérleti jelleggel több Taco Bell gyorsétteremben is elkezdték árulni a Chicken&Waffle Taco névre keresztelt terméket, amely egy gofriba csavart rántott csirkemell. Ehhez a vásárlók többféle szószból választhatnak feltétet, lehet kérni édeset és sósat is.

A gyorsétteremlánc egyébként jelezte a lapnak, hogy ez még csak a tesztidőszak volt – nem is lehetett mindenhol kapni a csirkegofrit. Arról sajnos nem tudunk többet, hogy a gofri az a Magyarországon is fogyasztott, megszokott édes változat-e.

A BrandEating szerint egyébként egyre elterjedtebb a csirkehús és a desszert párosítása, a Lay's például forgalmaz ilyen ízű csipszet, tavaly novemberben a Torani szirupgyártó szószt alkotott belőle, és más gyorsétterem is árult már hasonló kombinációt.