Napról napra nő az izgalom, hogy hogyan is fog pontosan zajlani Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője. A Blikk megszerezte, hogy mit fog enni a meghívott vendégsereg, mi pedig megkérdeztünk egy vendéglátóipari szakembert, hogy mit gondol az ételekről.
A neve elhallgatását kérő szakember többször készített már ételsort különösen védett személyeknek, rutinja van abban, hogyan ellenőrzik az ételeket a miniszterelnök biztonságáért felelős szakemberek.
A menü
Leves
Tyúkhúsleves csigatésztával
Főételek
Bográcsban főtt birkapaprikás
Kemencében sült malac
Rántott csirke
Natúr csirke
Sült kacsa
Desszertek
Rigó Jancsi
Rákóczi Túrós
Dobostorta
Éjfélkor
Töltött káposzta
Rétes
"Látszik, hogy maximálisan odafigyeltek a tradícióra, a szokásokra, és nem csak azokra gondoltak, akik minden este protokoll vacsorán vesznek részt, hanem az egyszerűbb vendégekre is. Azt feltételezem, hogy a TEK szakemberei végignézték a menüt, feltűnő, hogy sehol nincsenek mártásos, tejszínes ételek, az élelmiszer-biztonság is szerepet játszott az ételsor megtervezésénél. Feltételezhetően tálszervíz lesz, ami azt jelenti, hogy mind a leves, mind a pörkölt tálban érkezik a frissensülteket pedig ovális tálon fogják tálalni. Feltételezhetően a vegetáriánus vendégek a svédasztalra pakolt köretek közt találnak majd maguknak megfelelő ételeket, mert azt nem feltételezem, hogy nem nézték át gondosan a vendéglistát.
A desszertek kilógnak némileg a hagyományos sorból, ráadásul itt érzek egy kis veszélyt, mert mind a Rigó Jancsi, mind a Rákóczi túrós kényes sütemény, egyiket sem jó sokáig szobahőmérsékleten tartani, de erre gondolom odafigyelnek majd. A rétes jó választás, könnyű tálalni, eláll és még finom is."
A szakember szerint partiszervíztől rendelve felszolgálókkal, pohárral és étkészlettel együtt ez a menüsor 8000-10000 forintba kerül, információink szerint 250-300 főt várnak a lagziba, azaz a család kétmillió forintot biztosan kifizet az ételekért.