A 38 éves Diana Schmidtke 15 éve szabadítja meg az A-listás férfiszínészek orrát és fülét a kósza szőröktől. Fésülgeti, borotválja is őket, továbbá gyantázza a szemöldöküket. Akkor is, ha a vörös szőnyegen kell megjelenniük. Clint Eastwood, George Clooney, Jimmy Fallon, Viggo Mortensen és Chris Hemsworth is volt már a kezei között.

Amikor a kilenc Emmy-díjra jelölt színész, Jon Hamm – aki az önmagát egyre inkább elengedő Don Drapert játsza a Mad Menben – a vörös szőnyegre lép majd vasárnap, minden figyelem rá irányul. A ruháján kívül azonban az apró részletekre kevesen kapják majd fel a fejüket, pedig a haját, a körmeit és az arcát is gondosan elkészítik, ez pedig külön szakma Hollywoodban.

„Jonnal akkor dolgozom együtt, amikor Jon Hamm" – mondta a New York Timesnak Diana Schmidtke, akinek az a foglalkozása, hogy a férfi színészeket fésülje és borotválja olyanná, amilyenre éppen szükség van, ebben az esetben például a sorozatbéli karakternél lazábbra, természetesebbre. „Nem dolgozom Don Draperrel, szóval ez nekem olyan mindig, hogy olyanná csináljam meg, hogy ne Don Drapernek nézzen ki. Majdnem mindig beletúr a hajába az ujjaival, nagyon természetes."

A sminkeseken túl a színészekkel manikűrösök, fodrászok és borbélyok dolgoznak azon, hogy a férfiszínészek minden szögből kameraképesek legyenek. A 38 éves Diana Schmidtke munkája egészen különleges, ő fésüli és ő borotválja a férfiszínészeket, durva hasonlattal élve körülbelül úgy, ahogy a kutyákat kozmetikázzák szépre. A nagy képfelbontású szuperkamerák és a metroszexuális trend meg is követeli azt, hogy a férfiszínészek is tökéletesen nézzenek ki a filmekben, sorozatokban, de azt is, hogy a karakterük a címlapokon és a vörös szőnyegen is tökéletesen mutasson. Diana Schmidtke kliensei közé tartozik még Clint Eastwood, George Clooney, Jimmy Fallon, Viggo Mortensen és Chris Hemsworth is a kezei alatt szépülnek.

A különleges szakmában 15 éve dolgozó nő a régimódi borbélykodás híve, borotválkozás után általában nekiesik a férfiszínészek szemöldökének. „A leggyorsabb módja annak, hogy egy férfi arcát nőiessé tegyük az az, ha túlzottan kiszedjük a szemöldökét" – mondta az interjúban, és hozzátette, általában gyantával igazít a szemöldökükön, és csipesszel szabadítja meg a férfisztárok orrát és fülét a felesleges szőrszálaktól. Mattító krémet és púdert is használ, ha kell, hogy a kamera előtt ne legyen túl fényes az A-listás férfiszínészek arcbőre. Borotválkozás előtt speciális olajat használ, aminek segítségével könnyebben csúszik a penge – ezt viszonylag sokszor kell megmagyaráznia, miért is keni a színészekre.

Ahhoz, hogy a munkáját jól végezze, kitanulta a borbélykodást, mint mesterséget, folyamatosan blogokat olvas a férfi divatról és a férfiak szépségápolásáról. Ha pedig olyan ügyfél akad a kezei közé, aki nem tudja, mit is akar pontosan, annak az egyszerűséget javasolja.