Az ember azt hinné, Hollywood leghíresebb tévés sztárjai saját stylistokkal felfegyverkezve mindig kifogástalanul néznek ki. Aztán eljön a televíziózás legfontosabb díjkiosztójának napja, és az ember megdöbbenve figyeli a vörös szőnyegen, hogy már megint mennyi mindenkinek nem sikerült túl jól a kirittyentés. Volt, aki függönyt tekert maga köré, más csomagolóanyagot, egy pár fazon meg túlságosan eredeti akar lenni. A 10 legrosszabbul öltözött nő között olyan sztárok is vannak, mint Paula Abdul vagy Jessica Lange, meg persze kevésbé ismert sorozatok szereplői is.

Oscar-díj az Emmy-gálán

Előre szólunk, hogy néhány hölgynél mi is konkrétan felszisszentünk, amikor vörös szőnyeges fotókat megláttuk, de a képösszeállításban található tízes lista nem csak a mi személyes rosszindulatunkat tükrözi, hanem azt is, hogy a magyar idő szerint hétfő hajnalban lezajlott díjkiosztó alatt-után ki milyen kritikákat kapott a kommentátoroktól, bloggerektől, rivális tévés műsorvezetőktől. Hát például a tehetségkutató-zsűrizés veteránjával, Paula Abdullal elég csúnyán elbántak a kritikusok, volt, aki azt mondta, az exénekesnő Oscar-díjnak öltözött az Emmy-kiosztón, mások meg a nem mind arany, ami fénylik közmondással jöttek. Nagy fej, még nagyobb haj, és hozzá apró test, mindent fedő sztaniolruhában – ez volt Paula Abdul. Őt aztán nem fenyegette olyan baleset, mint aminek Tina Fey és mellbimbója áldozatul esett.

Jessica Lange már Oscar- és Emmy-díjat is nyert kettőt, az utóbbiakból a másodikat pont ezen az estén. Kár, hogy az American Horror Story sztárja pont ezt a ruhát választotta a győzelemhez, aminek felsőrészén olyan a mintha, mintha viselőjének roppant erős mellkas- és karszőrzete nőtt volna. A képösszeállításban közelebbről is meg lehet nézni a horrorsztori legfrissebb fejezetét. Kelly Osbourne-t öltöztetni lazább eseményeken roppant izgalmas lehet, de az ilyen gálákra nem lehet egyszerű jó estélyit találni neki. Ez a Jenny Peckham-ruha is elég függönyszerűen lóg róla, és egyáltalán nem passzol a most már elég uncsi lila hajhoz meg a tetoválásokhoz.

A sorozataikban sokkal jobban néznek ki

Michelle Dockery egyszerűen ragyogni szokott Lady Mary szerepében az elegánsnál elegánsabb ruhákban a Downton Abbeyben. A kosztümös sorozatból ismert brit színésznő most megpróbált valami modernet mutatni a díjkiosztón, hát szerintünk nem nagyon kellett volna. A színkombináció is minimum bizarr, a hátul a nyakról lelógó redők pedig olyan hatást keltenek, mintha fordítva vett volna fel egy partedlit. De biztos csak nem értjük a Prada tervezőinek koncepcióját, a Tejben-vajban bloggerei nyilván jobban ott vannak a szeren, mert ők meg a legjobban öltözöttek közé választották be Dockeryt. Ízlések és pofonok.

Jessica Paré szintén bombanő a saját sorozatában, a Mad Menben, hát valahogy most nem találta el ezzel a türkizkék Oscar de la Renta-csodával, amiben olyan, mintha nem lennének mellei. Az se egyértelmű, hogy ennek a szoknyának tényleg ilyen ráncosnak-gyűröttnek kell-e lennie, vagy Paré csak túl sokat fészkelődött a limuzinban a gálára menet.

A fenti Lily Rabe szintén az American Horror Storyban szerepel, ő is szépen felfüggönyözte magát erre az estére, de csak félig. Közben Aubrey Plaza humoristanő valami nagyon modernnel kísérletezett, de valahogy a végeredmény annak ellenére nem túl szexi, hogy eléggé kiemeli a mellét. Az Így jártam anyátokkal című sorozatból is jött valaki függönyben, Alyson Hannigan (a Marchesa jóvoltából), és a végére hagytuk a Girls című HBO-sorozat két sztárját, húha. Zosia Mamet egy furcsa fekete mellbetétet kapott a ruhájára a Honor nevű márka tervezőitől, míg Lena Dunhamen annyira furcsán állt a Prada, hogy megpróbálta egy elég kínos csókjelenettel elterelni öltözékéről a figyelmet.