Véget ért a legfontosabb divatbemutatók szezonja, de nem is akárhogy, hiszen a záróakkordnak számító párizsi divathét egyik eseményén Jason Statham nője sminktelenül lépett a kifutóra. És ha ez még nem lenne elég sokkoló önmagában, nemhogy festék nem volt rajta, melltartó sem – felsője pedig átlátszó volt. Ennek örömére a heti trendben áttekintjük a két utolsó divathét legszexisebb bemutatóit, ha már a két hete a divathetek celebjeit mutattunk, a múlt héten pedig egy elképszetően kreatív divathét-turistát, de magukról a bemutatókról még nem is volt szó.

Krizia

Milánóból először is a Krizia bemutatóját pécéztük ki, méghozzá az extraszéles dekoltázsok miatt. A mostani bemutatók már a 2014-es tavasz-nyári divatot prezentálták a közönségnek, és úgy látszik, a melltartó jövőre nem lesz különösebben divatos ruhadarab. A Krizia estélyi ruháit és kezeslábasait is olyan szélesen és mélyen dekoltálta, hogy azok alig fednek valamit a mellekből, és volt náluk egy átlátszó felsőrész is, amin apró három- és négyszögeken keresztül kandikál ki a modell teste. Mindegyik bemutatóról hat képet mutatunk, csak akkor lát mindent, ha megnyitja a fotóösszeállítást!

Versace

A Versace aranyszínű kifutójára ebben a szezonban megintcsak visszaszüremkedett a ’90-es évek atmoszférája, úgyis ez volt az az időszak, amikor még Gianni Versace főnöksége alatt a márka meghódította a világot. A kicsit rocksztáros, kicsit szado-mazós, kicsit köldökvillantós kreációk felsőrészei gyakran operálnak áttetsző anyaggal, úgyhogy villantás ezen a bemutatón is volt bőségesen.

Anthony Vaccarello

De ezen a héten már Párizsban folytatódott a divathét-cirkusz, úgyhogy a milánói visszatekintés után nézzük a legfrissebb kollekciókat. A Franciaországban bemutatózó tervezők többsége 2014-re a fekete-fehér eleganciáját irányozta elő, ami önmagában nem hangzik túl izgalmasan, viszont a tervezők a biztonság kedvéért rátettek egy lapáttal az erotikából. Anthony Vaccarello például szintén a jól bevált áttetsző anyagokat használta fel felsőihez, amikre aztán férfias szabású zakókat kell rávenni – persze gombolkozás nélkül.

Undercover

Régóta mániája a divattervezőknek a szado-mazó szubkultúra világa, és nyilván a közönségnek is bejön ez a hangulat, ha már megint (még mindig) ennyi helyen találkozunk vele. Az Undercover divatbemutatóján más sem volt, csak szexuális fétisek egymás hegyén-hátán, ezúttal a nők feletti dominancia jegyében. A modellek ugyanis mintha hatalmas szíjakkal lennének gúzsba kötve, frizurájuk pedig olyan, mintha be lenne kötve a szemük. A 2014-es nők arca az Undercover szerint csak egy szájból fog állni.

Olympia Le Tan

Sokkal felszabadultabb erotikával örvendeztette meg a divatrajongókat az Olympia Le Tan bemutatója. Itt az első számú tájékozódási pont az ’50-es évek pin upjainak világa: minden színes és szexi és gömbölyű és nagyon nőies. Persze itt is kacérkodnak a hölgyek a férfiruházattal, hiszen ez Marlene Dietrich óta roppant vadítónak számít: láttunk motoroscuccba öltöztetett nőt, de kacér matrózlédit is. A legtöbb modell mindehhez elég konkrétan ribancos harisnyakötőt visel a combján.

Balmain

És akkor elérkeztünk ahhoz a bemutatóhoz, amelyik a legnagyobb sajtóvisszhangot kapta a héten. Enélkül is éppen eleget beszéltek Rosie Huntington-Whiteley-ről a sajtóban, hiszen felmerült, hogy a modell-színésznő szakított a pasijával, Jason Stathammel. Ezek után a Transformersből is ismert, de a divatbemutatózásból őszintén szólva egy kicsit már kiöregedett bombanő elvállalt egy menetet a Balmainnél.

Melyik bemutató volt a legjobb?

Ez a márka csupafehér, de általában átlátszó ruhákat tervezett a következő nyárra, és ami még meglepőbb, a modellek „smink nélkül” vonultak a kifutón, még a szupersztárnak számító Huntington-Whiteley is. (A „smink nélkül”, mint tudjuk, azért kell, hogy idézőjelben legyen, mert alapozó-korrektor, stb. ilyenkor is van a hölgyeken, de csak szinte láthatatlan készítmények vannak az arcbőrön, azok viszont bizonyára vannak.) És emellé a brit modell egy mellbimbó-villantást is bevállalt, hiszen a felsőrészén keresztül gyakorlatilag mindent látni lehetett.

Ön szerint ezáltal máris a Balmainé vált a szezon legszexisebb kollekciójává? Ha végignézte a fotókat, válasszon kedvencet a szavazógép segítségével!