A ramenburger megjelenése óta újabb és újabb őrült junkfood ötletek keringenek a neten, mint például a ramentésztás pizza, vagy a vifonhotdog. A legújabb a rántott makarónitésztás sajtburger – vagy ha úgy tetszik, sajtos makarónitésztás hamburger –, ami a chicagói Rockit Burger Bar találmánya. A makarónitészta maga a hamburgerzsemle, ezek közé kerül a marhahús, a sajt, a zöldségek és a szószok. A zsemlepogácsa alternatív megoldása a rántott jelzőn van, a recept szerint ugyanis ki kell rántani a makarónitésztát, úgy lesz tökéletes a Mac Attack fantázianevű hamburger. A hús természetesen angus steak a chicagói burgerező receptje szerint, ropogós saláta, paradicsomszeletek, mogyoróhagyma-karikák és ketchup is kell a rántott makaróniból készült pogácsák közé.
A hamburgerzsemle a következő módon készül: a lisztet egy kevés sóval és paprikával össze kell keverni, a zsemlemorzsát külön tálban pedig egy kis borssal kell megfűszerezni. A tojásokat (2 db) megint csak külön tálban kell összekeverni. A sajtos makarónit előre el kell készíteni, és a kész tésztahalmot a hűtőben le kell hűteni, így összeáll majd annyira, hogy ki lehet sütni. A receptet követve nagyjából az a legegyszerűbb, ha olajjal kikent sütőpapírra kerül a sajtos tészta elegyengetve, aminek a tetejére egy réteg sütőpapír kerül, és arra rá mondjuk egy fazék leves, vagy Larousse enciklopédia, ami lenyomja a sajtos makarónit. A hűtőben három órán át kell hűteni. Ha ez kész, innen már pofonegyszerű, csak ki kell venni a hűtőből a sajtos makarónit, és nagyobb pohárral vagy bármivel, ami kör alakú, formára kell szaggatni a makarónit. A sajtosmakaróni-pogácsákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és mehet is a forró olajba. Körülbelül 2-2 percig elég sütni a pogácsákat.
Hozzávalók 3 darab hamburgerhez
A zsemlepogácsához:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze zsemlemorzsa, lehetőleg durvára darált
1 adag sajtos makaróni - ehhez receptet itt és itt talál
só, bors, paprika
A hamburgerhez:
3 db marhahúspogácsa megsütve
paradicsomkarikák
mogyoróhagyma karikák
ketchup
friss salátalevél
Mivel Magyarország a rántott izék országa, ráadásul annyira, hogy a legtöbb étteremben a vegetáriánus koszt is valami rántott zöldség, ezért van bátorságunk kimondani, a rántott makaróni elég közel áll a magyar konyhához. Ez az apropója a felhívásunknak: ha van ötlete, mivel lehetne még helyettesíteni a hamburger zsemlét, és meg is csinálta, akkor küldje el a receptet a fotóval együtt a velvet@index.inda.hu e-mail címre! A legjobbakat elkészítjük, és megírjuk!