Az utóbbi években tehetségkutatókkal volt tele a tévé, most pedig celebek élnek, celebek vásárolnak, celebek celebkednek minden csatornán. Összeszedtünk néhány, többé-kevésbé elfeledett, szórakoztató tévéműsort – ön melyiket nézné megint szívesen? Mi bármelyiket. Értékelje az egyes műsorokat egytől tízig!

Activity show

A Szulák Andrea vezette játék konstans humorforrása volt, hogy Koltai Róbert egyáltalán nem tud rajzolni, mégis mindig neki kell. A hetedik perctől erről önök is meggyőződhetnek. Más nem nagyon mondhatunk el erről a műsorról: a celebek szívatták egymást, ahogy csak lehetett, miközben azt a játékot játszották, amit bárki kipróbálhat otthon is.

Hangszál(l)

„Mi a tesómal imádtuk Szikora Robi Hangszál(l) című vetélkedőjét. Dalokat kellett kitalálni néhány hangból, néha el is énekelte. És az volt a legjobb, mikor lejátszották a refrént, a játékos megismételte, és elfogadták, mint helyes választ. Szerencsére egy egész műsort találtam három részletben. Ahogy öregszem, csak jobb lesz. Tudom, hogy volt utána valami próbálkozás hasonlóra, de az messze elmaradt ettől" – írta egyik kolléganőnk a műsorról. Ennél több szó fölösleges, már csak a műsorvezetőt idéznénk: „le is vettem a szemüvegem, mert egy találós kérdéssel szeretném kezdeni a mai műsort".

Játék határok nélkül

A Játék határok nélkül sorozat mindössze hat évig futott, pedig tényleg nagyon szórakoztató volt, legalábbis az első néhány évadban mindenképp. A műsor, amelyről itt tudhat meg többet, gyakorlatilag a pénzhiány miatt ért véget. Kár.

Szerelem első látásra

A sejtéseink szerint Amerikából importált formátumú műsor lényege nagyjából az, hogy Kósa L. Adolf vicceskedve próbál meg összehozni párokat. Történik mindez a kilencvenes évek minden ízléstorzulását összetömörítő díszletben, illetve grafikai elemekkel. Hálistennek a Youtube-on belefutottunk egy olyan kommentbe, amely szerint a műsor egyik résztvevője élete szerelmére talált – a felvétel után, de még adás előtt. Egy másik kommentelő viszont tényleg feleségül vette a műsorbéli választottját, és három közös gyerekük van.

Torpedó

A Torpedót igazából a betelefonálós játékműsorok közé kellene sorolni, de ha jobban belegondolunk, mi ez, ha nem Dévényi Tibor one man showja? A Három kívánságban nem ő főszerepelt, de itt végig brillírozhatott, egyéb képi elemek, vagy szereplők híján. Igaz, vannak játékosok is, ám ők teljesen eltörpülnek mellette. És egy kommentelőt idézünk, aki joggal figyelmeztet az 1988-ban feltett kérdés értelmetlenségére: „Szia kedves Zsuzsi! Az egyesről kapcsoltál át hozzánk? – Hát honnan a picsából kapcsolt volna át szegény zsuzsi???".

Ãœzenet

Az Üzenet volt az RTL Klub egyik legrövidebb, egyben legtökéletesebb műsora. A maga andalítóságában is komoly zenéjéből már tudni lehetett, hogy magvas gondolatok következnek, amelyeket többé-kevésbé odaillő képekkel, videókkal illusztrálnak majd. És mire nagyjából felfogtuk, hogy most miről van szó, vége lett.

Zsákbamacska

Ha kedd, ha szerda, Zsákbamacska! Rózsa György vezényletével vetélkedtek a hivatalosan találomra kiválasztott játékosok, miközben a műsorvező olykor-olykor szétdobált néhány fekete plüssmacskát (nevezett Lucifer). A végjátékban a játékosok választhattak, hogy melyik (eltakart) színpad ajándékhalmazát szeretnék hazavinni. Az alábbi videón a negyvenedik másodpercnél pedig fantasztikus reklámmegoldás látható. „Be se kapcsolom ma már a tévét de ezt elnézném egész nap..." – írja egy kommentelő, és mennyire igaza van!