Ha szereti Izlandot, ha nem, azt el kell ismernie, hogy megjegyezhetetlen nevű településekből valószínűleg ez az ország a csúcstartó. A kvízünkben összeszedtünk egy rakás létező települést, és csináltunk egy rakás kamutelepülést. Meg tudja tippelni, melyik a valódi településnév, és melyik a random gépelés?

Két izlandi földrajzi nevet a legtöbb ember ismer, az egyik az ország fővárosa, Reykjavík, aminek legalább a kiejtését illik ismerni, a leírása már más tészta. A másik a 2010-ben kitört vulkán, ami fél Európa légi közlekedését lebénította, akkora hamufelhőt lőtt az égbe.

Ezt már kimondani és leírni is embert próbáló feladat. Eyjafjallajökull a vulkán neve, és ez már szépen megidézi, milyen egy átlagos izlandi földrajzi név. Leginkább, mintha átsétálna a macska a billentyűzeten, vagy idegesen rácsapnánk a klaviatúrára. Már csak az a kérdés, hogy meg tudja-e különböztetni a valódi izlandi településnevektől, a hülyeségeket, amiket random betűk begépelésével kitaláltunk?

Minden kérdés megválaszolására 10 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »