Az igazán jó vígjátékok alapeleme, hogy feltűnnek benne olyan mellékszereplők, akiken legalább annyit röhögünk, mint a főhősökön. Na de ki végezte el a legjobban ezt a nem túl hálás feladatot? Egy pont, ha azt se tudja, ki ez, öt pont, ha már a neve említésén is hangosan röhög.

Bugsy

“Bunkó vagy, Bugsy” – hangzott már el valószínűleg az ország összes kocsmájában nagyjából megszámlálhatatlanszor. Az És megint dühbe jövünk figurájának egyébként semmi más szerepe nem volt azon kívül, hogy többször is megverte Bud Spencer és Terence Hill, de Claudio Ruffininek ennyi is elég volt a halhatatlansághoz.

Johnny

Az Airplane eleve tele van tökéletes jelenetekkel, de ha nem nézzük Leslie Nielsen produkcióját, akkor a Stephen Stucker által csodálatosan megformált Johnny a legnagyobb király. A figura koncepciója az, hogy minden élethelyzetben oda véletlenül sem illő hülyeségeket mond, ennél több nem is kell.

Mr. Samsonite

A hamarosan végre második részt is kapó Dumb és Dumberben persze egy percre sem tűnik fel, hiszen nem létezik. Van helyette a két hiperagynál egy Samsonite márkájú aktatáska, ami tele van pénzzel, és mivel ostobák, ezért azt hiszik, a tulajdonos neve van ráírva. 

Nordberg

A Nagyon különleges ügyosztály című hatrészes csúcssorozatban még Peter Lupus játszotta a mindig szerencsétlenkedő Nordberget, majd az itthon már Csupasz pisztoly nevet kapó trilógia első két részében OJ Simpson kapta a szerepet. A mozifilmek első részében még annyi volt a szerepe, hogy lelőtték az elején, a második részben viszont már többször is megszívja annyira, hogy végül mindenről lemaradjon.

Sherman

Így 14 év elteltével be kell ismernünk, hogy az Amerikai Pite első, de még a második része klasszikus vígjáték. Van benne pitedugás, tróger beszólások, és minden, amitől könnyen ki lehet kapcsolódni másfél órára. Nem szabad elfeledkezni a kevésbé fontos szereplőkről sem: Chris Owen, vagyis Sherman magát csak Sherminatornak nevezve próbál csajozni, persze teljesen sikertelenül. Egészen persze a végéig, de hát egy ilyen film végén mindenkinek dugnia kell.

Zed

A Bobcat Goldthwait alakította őrült motoros a Rendőrakadémia második és harmadik részében tűnt fel. A másodikban még egyszerű debil bűnöző volt, a harmadikban viszont rendőrnek állt. A legnagyobb skillje az, hogy állandóan ordít és vicsorog, ami pont elég ahhoz, hogy hangosan röhögjön minden társaság, ha előkerül a neve.