Várostörténeti sorozatunk a végéhez ért, olvasóink szavazatai alapján Palvin Barbara lett a XXI. századi Budapest legmenőbb arca. Végig szoros versenyben volt Alföldi Róberttel, aki kicsivel lemaradva, a második helyet szerezte meg. A harmadik helyre Sinya és Kükü, vagyis a Critical Mass két főszervezője került, de jól szerepeltek még a Szimpla alapítói, ahogy Gerendai Károly is.

A 140 éves Budapest ünneplésére készült sorozatunk utolsó részében arra kértük olvasóinkat, hogy többek között az ő javaslataik alapján összeállt listán szavazzák meg, kit tartanak korunk legmenőbb budapesti arcának. Ki az, aki életet visz a városba, akivel lehet büszkélkedni, aki miatt jó budapestinek lenni?

A mezőny elég szerteágazó volt, kocsmárosoktól kezdve, zenészeken át építészig és modellig mindenféle híres ember helyet kapott rajta.

A végeredmény

1. Palvin Barbara 6,95
2. Alföldi Róbert 6,80
3. Sinya és Kükü 6,23
4. Szimpla alapítói 6,07
5. Gerendai Károly 6,06
6. Till Attila 5,57
7. Palotai Zsolt 5,50
8. Hajtás Pajtás alapítói 5,31
9. Filep Ákos, a Gödör vezetője 5,26
10. Gattyán György 5,12
11. Pintér Béla 5,06
12. Molnár B. Tamás 4,82
13. Bankos 4,77
14. Finta József 4,70
15. Buppa 4,45
16. Fenyő Miklós 4,30.

A győztes pedig Palvin Barbara lett, aki októberben ünnepelte a 20. születésnapját. Amikor Budapesten jár, rendszeresen posztolgat a városról, megtalálható a különféle szórakozóhelyeken, nagyon közvetlen, miközben a világ legfontosabb fotósaival, tervezőivel dolgozik együtt, a divatvilág elitjének néhány magyar modell mellett ő jut az eszébe Magyarországról és Budapestről, és ez egy nagyon menő dolog. Olvasóink is így érezték, 6,95-ös átlagpontszámmal megnyerte a szavazásunkat, így kijelenthető, hogy több ezer internetező szavazata alapján Palvin Barbara jelenleg Budapest legmenőbb arca.

Arról a korábbi cikkeinkben is írtunk, hogy a budapesti színházi élet egészében kifejezetten jónak és erősnek számít az európai mezőnyben, nem is túl meglepő, hogy Palvintól alig lemaradva a második helyezett Alföldi Róbert lett, 6,8-as átlagpontszámmal.

A dobogó harmadik fokát pedig nagy örömünkre a Critical Mass két főszervezője, Sinya és Kükü szerezte meg, 6,23-as átlagpontszámmal. A három dobogós jól kiadja, hogy tényleg miket lehet igazán szeretni jelenleg Budapesten. Hogy vannak olyan területek, amelyekben igenis ott vagyunk a világ élmezőnyében, hogy a sok zsörtölődés ellenére jól működő kulturális élete van a városnak, és hogy haladunk a nyugatias városmodell felé, fokozatosan váltjuk le a városi közlekedésben az autókat a biciklizés és a tömegközlekedés javára, hogy a városi lét ne csak abból álljon, hogy közlekedünk a városban, hanem élünk benne, jól érezzük benne magunkat.

De olvasóink is érezték, hogy mik voltak még igazán nagy dobások az utóbbi húsz évben Budapesten, a negyedik helyre a mára szintén legendássá vált Szimpla alapítói értek oda, az ötödik pedig a szintén sokat szidott Gerendai Károly lett, akinek viszont az ország messze leghíresebb fesztiválját, a Szigetet köszönhetjük.