Trend

Túlparázza magát? Most megtudhatja!

Szerző Neve

Szerző Neve

Biztos megint önről pletykálnak, tuti azért bámulják meg az utcán, mert valami nincs rendben a ruhájával, direkt nem hívják meg a céges buliba. Ha önt ilyen gondolatok gyötrik, akkor valószínűleg túlparázza a dolgokat, de töltse ki a tesztünket, hogy megtudja, tényleg így van-e!

Az alábbi kérdésekre válaszoljon legjobb belátása szerint igennel vagy nemmel, képzelje el magát a kérdésben felvázolt élethelyzetben, majd nézzen mélyen magába, és nyomjon rá az egyik választási lehetőségre!

Ha kitöltötte a tesztet, megtudhatja, hogy paranoiás, a dolgokat túlgondoló, feleselgesen aggódó személy-e ön!

Randevún van egy fiatalemberrel/hölggyel egy hangulatos kisvendéglőben, előételnek húslevest esznek cérnametélttel, aztán belekóstolnak egymás főételébe, pedig ön ezt nem kifejezetten szereti, a desszertről viszont mindketten lemondanak. A randevú alatt számos bókot kap a külsejére. Azon aggódik ebben a helyzetben, hogy a partnere csak azért bókol, mert le szeretne önnel feküdni?

shutterstock 94177225
Fotó: Shutterstock

Randevún van egy fiatalemberrel/hölggyel a koranyári kellemes melegben egy hangulatos kisvendéglő kertjében, előételnek hideg gyümölcslevest esznek, főételnek egy könnyű, de tartalmas salátát, desszertet nem kérnek, mert majd sétálás közben fagyiznak egyet, ahogy eredetileg megbeszélték. A randevú alatt nem kap bókokat a külsejére. Azon aggódik ebben a helyzetben, hogy bizonyára úgy néz ki, mint a másnapos hányás, és legszívesebben elásná magát, annyira szégyelli a külsejét?

Éppen a napi rutin szerint végzi a munkáját, rendezgeti a papírokat, készül a következő prezentációra, de még mindig azon hezitál, hogy milyen betűtípusra cserélje az Arialt, pedig már tényleg csak öt perce van addig, hogy előadja a cég középtávú stratégiai terveit. Ekkor odalép ön mellé a főnöke. Arra gondol, hogy valamit elrontott, és egy ilyen stresszes helyzetet egy rettenetes letolás fog tetézni?

Éppen a munkáját végzi a napi rutin szerint, túl van a fontos prezentáción, ami meglepően jól sikerült, bár néhányan szóvá tették, hogy nem volt ideális a betűtípus, nehéz volt olvasni a szöveget, de szerencsére jól összefoglalta szóban a lényeget. Elégedetten dől hátra a székében egy pillanatra, amikor a főnöke irodájából ideges szuszogásra lesz figyelmes, majd meghallja, hogy vad gépelésbe kezd. Azt várja, hogy mikor érkezik meg az email, amiben a főnöke a gyengén sikerült prezentáció miatt kirúgja?

Péntek este van, éppen próbálja kiverni a fejéből a Back II Black hasonló című számát, hogy ne érezze azt, hogy annyira sablonos az élete, hogy pont olyan szórakozást tervez, mint amilyet egy idegesítő popszámban felvázolnak, de valójában programja sincsen. Megcsörren a telefonja, egy közeli barátja keresi, elhívja egy baráti sörözésre néhány közös barátjukkal együtt egy közeli szórakozóhelyre. Végig az jár a fejében a telefonbeszélgetés alatt, hogy a barátai már jó előre megtervezték a találkozót, és végül csak azért hívják fel, mert milyen ciki lenne, ha később kiderülne, hogy volt egy közös találkozó, amire önt nem hívták meg, ezért udvariasságból megcsörgetik?

Végül egészen jól érzi magát a barátaival a szórakozóhelyen, elvégre mégiscsak a barátaival van, akiket valahol egészen mélyen kedvel. Jófejsége jeléül felajánlja, hogy elmegy rendelni egy kör piát mindenkinek. Kimegy a pulthoz, kikéri az italokat, de nem tudja egyszerre elvinni mindet, ezért a pultos ad egy tálcát, hogy azon vigye ki azt a hat sört. Már fizetés közben elkezdi tervezgetni, hogy milyen kínos poént próbál majd bedobni, amikor a tálca teljes tartalma egy botlás miatt a ruháján landol?

Annak ellenére, hogy elég jól sikerült a péntek este, és sikerült alaposan felöntenie a garatra, erősen csodálkozik rajta, hogy szombat reggel hasogató fejfájással ébred fel. Noha leginkább csak egy szimpla, néhány óra alatt elmúló, de kezelhetetlen másnaposságról van szó, az indokoltnál sokkal rosszabbul érzi magát. Ilyenkor azon morfondírozik, hogy felrobban az agya, miközben a szervei szép lassan, egyesével felmondják a szolgálatot?

Ködös, nyálkás, szürke téli nap van a városban, önnek pedig mindössze egyetlen szabadnapja, amit még gyorsan az évvégi hajrában kivett, hogy el tudja intézni azt a néhány ügyfélszolgálati sorbanállást, amit már október óta halogat, meg hogy megvegye a maradék három karácsonyi ajándékot. Egész nap járja a várost, ajtón be, ajtón ki, kilincseket fogdos, néha megtörli az orrát, buszra fel, buszról le, majd hazaér a sorbanállástól kimerülten és idegesen, bekapcsolja a tévét, és meglátja a híradóban, hogy az ország legsúlyosabb influenzajárványa pusztít éppen, mindenki kerülje, hogy túl sok időt töltsön olyan helyen, ahol sok másik emberrel találkozhat. Elkezdi érezni, hogy nehezednek a végtagjai, talán kicsit hőemelkedése van, és nem is biztos, hogy sima influenza, hanem könnyen lehet, hogy mondjuk legalább ebola?

Barátaival egy kis közös nyaralást terveznek a tavasz végén, tényleg nem nagyot, csupán egy pár napot vidéken wellnessben, esetleg hosszú hétvége a horvát tengerparton, csak hogy meglegyen a hangulat a nyárra. Mindent befizettek, a biztonság kedvéért vett egy szett új fürdőruhát, hogy mégse nézzék már ki a többiek a régi, kopott miatt. Sikeresen megérkeznek a nyaralás helyszínére, már éppen foglalná el a helyét a szobájában, megállapítja, hogy ahhoz képest, hogy csak három csillag, meglepően kulturált minden, amikor eszébe jut valami. Azon aggódik, hogy becsukta-e otthon az ablakot?

Két hét fizetett szabadság mindenkinek jár, ön is így gondolja, irány valami külföldi ország, hiszen azért dolgozott egész évben, hogy tíz nap alatt elköltse az összes megtakarítását, kevés jobb dolog van ennél. Minden a sínen, a szállás jó, az utazással nem volt gond, kivételesen a veszekedések is elmaradtak, hogy mikor, mit csináljanak. Éppen a térképet bámulják egy utcasarkon, amikor észreveszi, hogy néhány méterre önöktől két helyi beszélget és nevetgél. Arra gondol, hogy valószínűleg önöket röhögik ki?

Hosszú idő óta nem posztolt semmit Facebookon, azon gondolkozik, hogy most már igazán írhatna valami szellemeset. Kínkeserves félóra alatt kitalál valami tényleg, minden eddiginél jobb fricskát, amit el is süt egy állapotfrissítésben. Eltelik egy perc, aztán öt, félóra, de még két órával később is csak a mamája lájkolta. Arra gondol, hogy meggyűlölték a barátai és egy utolsó, humortalan bunkónak tartja magát?

Éppen a napi rutin szerint végezné a munkáját, de igazából a Facebookon lóg, random ismerősei fényképeit nézegeti. Észreveszi, hogy az egyik nő/féri, akit meglehetősen szimpatikusnak tart, sőt talán titkon gyengéd érzelmeket is táplál iránta, felrakott egy új képet, amire néhány másodpercen belül érkezik egy lájk. Ön arra gondol, hogy biztosan dugnak?