Kínában olyan rossz a levegő, hogy lassan mindenki kénytelen lesz sebészmaszkot hordani, így aztán minden hírben maszkos emberek fognak szerepelni. Legutóbb a modellek is kénytelen voltak fehér orvosi maszkot húzni egy bemutatón, így a divathírek közé is azzal került be az ország, hogy átkozottul mérgező a levegője.

Valamit, illetve vélhetően egy csomó mindent nagyon rosszul csinálnak Kínában. A sok közül az egyik, hogy nem vigyáznak a környezetszennyezéssel.

Akkora mostanában a szmog Kelet-Kínában, hogy egy Csianszu tartományban tartott ékszerbemutatón az egyébként sem acéltestű modelleknek is sebészmaszkot kellett viselniük a kifutón. Persze, mint tudjuk, a kínaiak a strandon is szeretik magukat betakarni, így lehet, hogy számukra kevésbé sokkolóak ezek a képek, mint nekünk. Az alábbi fotóösszeállításban látható képek december hetedikén készültek, amikor a modellek a tartomány nyolcmilliós fővárosában, Nankingban vonulgattak - számolt be a Huffington Post.

Az Index nemrég arról írt, hogy több kelet-kínai nagyvárosban is felfüggesztették a tanítást, vagy legalábbis beszüntették a szabadtéri foglalkozásokat, mert a légszennyezettség olyan mértéket öltött, ami már bőven veszélyes lenne a gyerekek egészségére.

A legmagasabb fokú, vörös riasztást éppen Nankingban léptették életbe, miután a napkorong színe állítólag egy megsózott tojássárgáéra kezdett emlékeztetni.

Itt a PM 2,5-es szemcseméretű szálló por, más néven finom porszemcsék koncentrációja 10-15-ször magasabb az Egészségügyi Világszervezet által meghatározott elfogadható mértéknél. A téli hónapokban, a lehűlésnek köszönhetően lassan megszokott látvány, ahogy a kínai nagyvárosokat beteríti a szmog, amit többnyire a környékbeli szénerőművek bocsátanak ki.