Cuki kutya ruhában, cuki csincsilla kisasztallal, még több cuki kutya ruhában és egyéb cuki állatok cuki élethelyzetekben, mint a tájképbe beolvadó süni, vagy az űrhajósnak öltöztetett macska. Ez volt az év cukiszempontból az Instagramon.

Mr Norman, a bulldog megszületett

Vicces gazdái nem csak véletlenül elkapott pillanatokat töltenek fel kedvencük mindennapjairól, hanem időről időre elkövetnek ellene olyan trendmerényleteket, mint Churchillnek öltöztetés, hipszteresítés, de leginkább úgy tűnik, csokornyakkendő-fétisben ragadtak. Szerencsére Normannek még ez is jól áll. Imádjuk.

BuBu, a csincsilla fuvolázva kuglófoztatta a műanyag cicákat

Az egyik legkedveltebb otthon tartott rágcsáló egyértelműen a csincsilla, amit meg is értünk. Semmit nem kell tennie ahhoz, hogy ellágyítsa az ember szívét, bőven elég, ha csak összekucorodva gubbaszt és mozgatja a kis bajszát. Amikor egy fadarabon fuvolázik teázó Hello Kittyknek, az egyenesen maga az übercukiság. BuBu persze nem csak erre képes, egy csomó iszonyatosan helyes dolgot tud produkálni.

Sora, a jack russel terrier pelenkás babapopsin szundizott

A gyerekek és kutyák párosítás nem ismeretlen, a reklámpiac egyik alapvetése is épp valami ilyesmi: „ha nem elég jó a terméked ahhoz, hogy eladja magát, próbáld eladni kutyával és gyerekkel, úgy biztos sikerre számíthatsz.” Nálunk mindig bejön. Ha nem hiszi el, hogy önnél is működik, görgesse végig Sora és Sakur fotóit, és megérti, mire gondolunk...

Aloysius Van Winkle, a griffon Mickey egérként sztárkodott

Az új-zélandi celebkutyus leginkább úgy néz ki, hogy casting nélkül adnánk neki egy mellékszerepet a Csillagok háborújának plüssmackószerű teremtményei, az ewokok csapatában. Nem állna tőle távol a szereplés, hisz modellként rengeteg fotón és reklámban szerepelt már. Ráadásul egy tesója is van, Digby, akivel együtt cukiskodnak az Instán.

Chloe, a tengerimalac GTA-bajnok lett

Erős a gyanúnk, hogy a büszke gazdik nagyképűzése aligha fedi a valóságot, hisz hogyan lehetne Chloe a Grand Theft Auto megszállottja?! Chloe egy bájos kislány, akiről nehéz elhinnünk, hogy verekedős játékokban leli örömét. Ránézésre nekünk tipikus LittleBigWorld-rajongónak tűnik.

Akira, Blaze, Shiloh és Phenix kacsintósan családi fotózkodott

A négy szibériai husky kalandjait gondosan dokumentálják a büszke gazdik. Instagram-profiljukon extrahelyes képeket találhatunk a négyesről, tiarával, mikulássapival, masnival és minden oda nem illő elemmel. Kedvencünk a hófehér Shiloh. Rózsaszín orra teljesen komolyan vehetetlenné teszi, szívmelengetésben viszont ő császár.

Beta bojtos papír trombitával szülinapozott

A bulldog/mopsz divat még mindig nem múlik, idén nyáron is minden harmadik pólon a szuszogós-röfögős ebek portréi díszelegtek. Ha lenne olyan, aki értetlenül áll a jelenség előtt, figyelmébe ajánljuk a brit Beta fotóit, amik elég meggyőzőek übercukiság témában. (Azok a szemek???)

Kevin Bacon, a szobamalac tesót kapott

Jamon és Kevin Bacon az Insta két meghatározó malacsztárja. Előbbi egyelőre magányosan tengeti hétköznapjait, Kevinnel ellentétben, akit a gazdái megajándékoztak egy hugicával, Gwennel, hogy együttes erővel amortizálhassák nullára a lakást. Az elkényeztetett páros a kanapén tévézik együtt „szüleivel”, sőt hétvégéken együtt alszanak délig a gazdik ágyában. Mi nem biztos, hogy szívesen ébrednénk egy malacláb érintésére vasárnap reggel, fotón mindenesetre szívesen nézegetjük Kevinéket. Tegye ön is!

Biddy, a süni Yellowstone-ba kirándult

Akinek nem csúszik ki a száján egy „jaaaaahajjjj” Biddy láttán, annak tényleg kőből van a szíve. A szavakba önthetetlenül aranyos sündisznó bejárta már fél Amerikát, szebbnél szebb helyeken pislogva ellenállhatatlanul.

Roku, a lógó fülű cica űrhajósat játszott

Roku is az a típus, akinek felesleges bármit csinálnia, ha szimplán csak létezik, már az bőven elég, hogy felkerüljön a legek listájára. A tökéletes aerodinamikai kialakítású fülekkel megáldott macsek gazdái mégsem elégszenek meg ennyivel, a legváltozatosabb idiótaságokat művelik szegénnyel. Nézzék meg, miket!

Az egész tacsicsapat fejkendőben nagymamáskodott

Az általunk értelmezhetetlen írásjeleket használó gazdáik fotókhoz fűzött kommentárjaiból nehezen fejtjük meg, mit is műveltek épp ezek a kedves jószágok, annyi egészen biztos: nagyon-nagyon-nagyon édesek voltak ezen a képen is. Meg az összes többin is. Kiszúrták a rendezői balon nyelvet lógató példányt? Ő nem a kép kedvéért grimaszolt, az összes fotón ugyanezzel az ábrázattal mutatkozik. Atyaég, hát mennyire édes?!

Sage, a tacskó hátizsákban potyautaskodott

És ha már tacsik... Nehéz szó nélkül elmennünk Harlow és Sage mellett. A minikutya alig volt tenyérnyi, amikor második kutyaként odakerült a hatamas testű, gyönyörű weimari vizsla mellé újabb házi kedvencnek. Azóta elszakíthatatlanok egymástól, jóformán kizárólag közös képeket találunk róluk. A favoritunk ez a kirándulásra készülő darab, ami tökéletesen visszaadja a méretbeli különbséget. Ha nem tud dönteni, melyiküket dögönyözné meg szívesebben, talán segíthetünk.

Hunter, a bagoly fél szemmel helyeskedett

Hunter egy balesetben sérült meg, így került a floridai madárotthonba. Eredetileg csak addig maradt volna átmeneti befogadójánál, amíg a sebe begyógyul, de úgy megszerették egymást a menhelyet üzemeltető Allisonnal, hogy elválaszthatatok lettek. Azóta mindennap követi gazdáját a munkába, aki egyébként ragadozómadarakkal foglalkozik.

Tuna, a csivava kapucniban menőzött

Tuna nem egy kifejezetten szép példánya fajtájának, viszont annál édesebb. Ráadásul a feltöltött képek tanúsága szerint meghazudtolja típusának jellegzetes izgő-mozgó dinamizmusát, sőt általában még ahhoz is lusta, hogy ellenálljon, amikor gazdái teljesen hülyét csinálnak belőle. Ez a mi nagy szerencsénk, hisz ellenkező esetben soha nem készülhetnének el azok a vicces fotók, amiken üres perceinkben ellágyulhatunk.

Az év legcukibb bébiszittere díjat pedig nem más kapta, mint Ponzu!

A golden retrieverről egyébként is közismert, hogy a világ egyik legnyugisabb fajtája, de Ponzu még ebből a sorból is kiemelkedik. Wasabi, az égetni valóan rossz kölyök cica rendesen próbára teszi a türelmét, amit mosolyogva tűr. Pedig Wasabi tényleg nem kíméli: ami genyóság elkövethető, azt ő már mind megjátszotta pótanyukája ellen. Kettejük évődése az internet cukiságfolyamának kiapadhatatlan forrása. Addiktív, úgyhogy csak óvatosan az átkattintással. Mi szóltunk!