A címben látható következtetést vontuk le, amikor átfutottuk az idei szívatósvideo-gyűjteményt. A felvételek gerincét azok a prankek adták, amikben valamilyen horrorklisét hoznak be a készítők. Így tarolt a szupererős csaj és a körös barátnőszívatás is. A legnagyobb poén azért még mindig az, ha alvó embert ködkürttel ébresztünk vagy ha pinát mutatunk egy politikusnak.

Ha nem is lehet átütően állítani, hogy 2013 a nagy átverések és prankek éve volt, azért sikerült pár használható videót összerakni a világ rosszmájúinak. Ami szintén örvendetes, hogy az egyik legjobb rögtön a szomszédból jött. Ivica Dačic szerb miniszterelnök nyitotta a sort január végén. Behívták egy interjúra, amit egy, a szokásosnál is dögösebb riporternőnek adhatott. Ment a beszélgetés a belpolitikai posványról, amikor a nő egy látványos Sharon Stone-i mozdulattal széttárta addig keresztbetett lábait. Dačic elégedett mosollyal konstatálta a cenzúrázott szívatást.

Tavaly már láttunk egy akkora liftes szívatást, ami még mindig viszi a prímet (ezért cikkünk végén meg is mutatjuk újra), de azért Amerikában is igyekeztek odacsapni a műfaj nagyágyújának. A Dead Man Down című film promójaként egy liftben egy férfi fojtogatott egy másikat kamuból. A liftajtó kinyílásakor a reakciók vegyesek voltak, de jellemző módon a legtöbben inkább eloldalogtak.

Erős nyarunk volt szívatós videók terén, amit James Williams nyitott. Valahogy elintézte, hogy a csaja épp A kör című horror előtt aludjon el, majd elővette a hetekig készített kézműves termékét: egy életnagyságú, távirányítható, a tévéből kimászó figurát és ébresztett. Ez A kör borzalmának is az alapja, Samara, a kislány kimászik a katódsugárcsőből és öl.

Ha már ébresztés, illik ideilleszteni a ClipNation videoegyvelegét a legszenyóbb felkeltésekről. Van itt medencébe lökés, felborítás, zajkeltés, és a legválogatottabb szemétségek. A reakciók pedig változatosan csodálatosak az üvöltéstől a hagyjmárbékénig. Az örök sláger persze a ködkürt.

Szintén Amerikában követték el azt a kegyetlen pranket, ami dettó egy horrorszituáción alapul. Egy fotóautomatába beülő emberekre ijesztett rá két oldalról egy véres álzombi és egy rácsot rázó, csákányos alak, aki nagyrészt pár másodperc után azt üvöltötte, hogy "Ez csak egy átverés!" A legzseniálisabb az utolsó srác, aki percekig sikolt, pedig már a fél stáb őt nyugtatja.

Ha van gyurmázó ismerősünk, a következő video megvalósításával lehet jól megszivatni. A trükk egyszerű, ragasszunk rá egy kupakot egy flakonra, és adjuk oda szerencsétlen áldozatunknak. Ő majd feltűri a pólót, megfeszíti a bicepszeket (holott tudja, anélkül is játszva kinyit egy savmentes vizet), és ámul. Merthogy a kupak a helyén marad. Ezt játszotta el egy vézna srác és egy cérnahangú csaj pár fickóval, szegények zavarba kerültek. Kivéve két félpucér srácot a végén, ők levették a lényeget.

Nemrég mutatták be a mozik az új Carrie-filmet, és egy horrorhoz jóféle prankos-szívatós felvezetés is dukál. Csináltak is egy videót, ami egy motorizált kávézóban készült. Ebben egy nőt annyira felbőszít egy férfi a kávéja ráöntésével, hogy beveti szupererjét. Repül a férfi, repülnek a könyvek, kúsznak az asztalok, sikítanak a gyanútlan vevők.

És végül következzen a drámaian néző tubás. Egy férfi valami kis konzervatóriumban gyakorol a tubáján, amikor az üvegablakos ajtóban megjelenik a video készítője. Csak kopog egyet, de a válasz frenetikus, tubaszó abbamarad és vérfagyasztó sikoly hangzik el. Ennél tömörebb prank nem kell.

A beígért brazil videót is ideágyazzuk. A kellékek: egy lift nyitható oldalsó ajtókkal, egy hullaszínűre maszkírozott kislány, pár gyanútlan brazil ember és sok-sok sikoly.