Az embereknek általában van valamilyen kedvenc hónapjuk, leginkább valamilyen általános dolog miatt, mint hogy például májusban végre lehet már teraszokon piálni, októberben milyen szépek a színek és hasonlók. A praktikusabbak olyanok alapján választanak kedvenc hónapot, hogy például melyik hónapban lesz a legtöbb hosszú hétvége. Összeírtuk az évet, ön mit vár a legjobban? Minél jobbnak tartja az adott hónapot, annál magasabb pontszámot adjon rá!

Január

Az év első hónapja az újrakezdés és a lassúság hónapja általában. A munka ilyenkor az év végi pörgéshez képest kellemesen lassan indul újra, ki lehet pihenni az ünnepi fáradalmakat, mintha az emberek is megértőbbek lennének ilyenkor. A könyvvizsgálásban, könyvelésben dolgozók számára viszont ez a hónap maga a pokol, úgyhogy mindenképpen érdemes itt megemlékezni róluk, és drukkolni nekik, hogy bírják ki februárig. A téli sportok rajongói korlátlan mennyiségben tudnak ilyenkor különféle síversenyeket nézni, a tenisz kedvelőinek az ausztrál opennel kezdődik az év. Ezeken felül ez az időszak a divathetek időszaka, a divatrajongók ilyenkor készülhetnek fel az elkövetkezendő évek trendjeire.

Február

Az év legrövidebb hónapja, amiben januárhoz hasonlóan folytatódnak a síelős sportesemények és a divathetek. Idén annyiban lesz különleges, hogy szinte egész február a téli olimpiával telik majd, amit február 7. és február 23. között rendeznek Oroszországban. Február tradicionálisan a bálok, farsangi mulatságok, díjkiosztók időszaka, így nagyon kedvelhetik azok, akik élnek halnak a vörös szőnyeges eseményekért és a pompáért. A januári lazulás általában ebben a hónapban már nem érezhető, többek között azért, mert február végére mindenki a tavaszt várja már. A giccs és a romantika rajongói még a hónap közepén várhatják február 14-ét, vagyis a Valentin-napot.

Március

Ha minden jól megy, ilyenkorra már kezd visszahúzódni a tél, mindenki az első rendes, napsütéses napokat várja, a természet újjáéledését. A hazardírozók kedvenc hónapja lehet, hiszen szabadon választott márciusi napon a rövidnadrágos, napsütéses idő ugyanúgy elő tud fordulni, mint a kemény fagy és a havazás, vagy a szakadó eső és a nagy páratartalom. Sosem lehet előre tudni, mit hoz a március. Az biztos, hogy március 15. idén is lesz, sajnos idén nem jár hosszú hétvégével, sőt idén meglepően sokat kell várni az első hosszú hétvégére. A magyar foci rajongóinak azért különleges ez a hónap, mert a téli szünet után ilyenkor folytatódik az NB1.

Április

Idén a március vége elvileg egy hatalmas eseményt hoz magával: átadják a 4-es metrót Budapesten. Így az április a metrózás hava lesz, ez már tuti. Még annak ellenére, hogy a jelenlegi információk alapján ebben a hónapban tartják a négy évente esedékes országgyűlési választásokat, úgyhogy már csak ennyit kell kibírni, hogy egy kicsit visszavegyen a politika a kampánytempóból. Ilyenkor általában az iskolások annak örülnek, hogy megkapják a tavaszi szünetet, a dolgozók pedig végre idén az első hosszú hétvégéjüket. Április 21. lesz húsvét hétfő idén, már csak eddig kell várni egy kis lazulásra. A húsvétról nem is beszélve.

Május

Idén talán a május lesz a legsűrűbb, vagy talán legváltozatosabb hónapunk. Egyrészt az Eurovíziós Dalfesztivál is ilyenkor szokott lenni, ami az év első, igazán sok fikázást és gyűlöletet kiváltó eseménye, bár idén valószínűleg ebben a tekintetben le fogja nyomni a választás. Másrészt a lógósok is nagyon örülhetnek, alig egy héttel húsvét után újabb hosszú hétvége jön, de még milyen hosszú! Május 1. csütörtök, ami nem mást jelent, mint négy nap lógást! Ilyenkor ráadásul általában már van annyira jó idő, hogy a szabadban lehet piálni, például május első négy napján végig, közben gyönyörködhetünk a természetben, a legszebb tavaszi színeket ez a hónap szokta elhozni.

Június

Júniusban a választásnál is nagyobb hiszti kezdődik, amit úgy hívnak, hogy a 2014-es labdarúgó-világbajnokság, avagy a kialvatlan focirajongók hava. Brazíliában rendezik ugyanis a vébét, ami azt jelenti, hogy ugyan próbálnak a szervezők kicsit kedvezni az európai időzónában élőknek, de így is bőven éjszaka lesznek majd a meccsek. Szerencsére erre a hónapra is jut egy hosszú hétvége, június 9. pünkösd hétfő. A babonák kedvelői is örülhetnek, június 13. lesz az év egyetlen péntek 13-a. Ez a hónap talán még a májusnál is kellemesebb szokott lenni, az idő jó esetben már tényleg kifejezetten meleg, de még nem tikkasztó, és kezd beköszönni a kicsit lazább, nyári munkaidőszak.

Július

Folytatódik a vébé, az igazán megszállottakat már kirúgták a munkahelyeikről, mert folyton elkéstek, úgyhogy ők nyugodtan nézhetik a kerthelyiségek éjszakai hűvőséből a tikkasztó napok után a meccseket. A többieknek már a könyökükön jön ki az egész. De legalább végre tényleg jó meleg van, dübörög a nyár, a szerencsésebbek már nyaralnak, a kevésbé szerencsések még csak tervezgetik, hogy hova menjenek a vébé után. A városi dugók végre kezdenek megszűnni, már minden gyerek nyári szüneten van, a kocsmák teraszain meg annyian csüngenek, hogy elképzelni is nehéz, hol lehet ez a sok ember napközben.

Augusztus

Minden magyar találkozik egy ismerősével Horvátországban, és megfogadja, hogy ide se jön többet, annyi itt a bunkó magyar, tiszta ciki. A pesszimisták a nyár elmúlásáról beszélnek, az optimisták kiélvezik a nyári belassult munkatempó utolsó pillanatait. Esetleg a fesztiválszezon derekán ellátogatnak valamilyen zenei vagy kulturális fesztiválra. A nyár különösen szomorúan fog idén véget érni, augusztus 20. ugyanis szerdára esik majd, nem lesz semmilyen hosszú hétvége, csupán egy nap lazulás egy átlagos hét közepén, aztán minden az iskolakezdésről és az erősödő dugókról fog szólni. Ilyenkor már néha be-beköszön az ősz egy nagy esővel, esetleg hűvös éjszakával.

Szeptember

Az élelmesebb magyarok is kilátogatnak Horvátországba, hogy kiélvezzék a vénasszonyok nyara utolsó napsugarait, és megússzák az iskolakezdéssel járó felfordulást a városban. Ahogy a január a lassú újrakezdés hónapja, úgy a szeptember is az újrakezdésé, viszont itt a feszített tempó kezdődik újra, ami általában kitart karácsonyig. Ez a hónap karakterében talán áprilisra hasonlít a legjobban, szinte bármilyen időjárás előfordulhat, és mindenki abban reménykedik, hogy legalább csak néhány napra térjen vissza az a rohadt nyár a kellemes meleggel. A teraszokon ilyenkor még bőven lehet piálni, így viszonylag könnyű kellemes környezetben kiengedni a gőzt munka után.

Október

A szerencsések elkezdik tervezgetni, hogy hova menekülnek majd nyaralni a következő tél elől, a többiek annak örülnek, hogy október 23. csütörtökre esik, vagyis végre megint egy négynapos hétvége május után. Ráfért már mindenkire. Ilyenkor a legszebbek a természet színei, lehet menni kirándulni, vagy legalább csak kicsit lassabban mindenhova, hogy megcsodáljuk, hogyan múlik el a nyár, és hogyan veszi át a pusztulás a virágzást. Persze csak akkor, ha nem kapunk el valamilyen undorító októberi esőt. Az igazán kitartóak pokrócokba bugyolálva még próbálnak a teraszokon piálni, de lassan nekik is vissza kell húzódniuk a kocsmák mélyére, mert közeleg a tél.

November

A tél közeledtét november annyiban enyhíti, hogy a négynapos október végi hosszú hétvége után egy héttel újabb hosszú hétvége jön, hurrá! November 1. hétfőre esik. A hónap közepétől már mindenki masszívan a karácsonyt várja, meg azt, hogy vagy legyen végre rendes tél, vagy legyen még valami indiánnyár, de ez a szürke, komor, deprimáló idő szűnjön már meg. Ez legalább állandó beszédtémát tud nyújtani, úgyis november a hosszú kocsmai esték hónapja. Ilyenkor már mindenki az év végére készül, ami még elég messze van, de már legalább elérhető közelségben, kint úgyis hideg van, bent meg legalább meleg.

December

Talán a legmegosztóbb hónap, az biztos, hogy szemtelenül nagy előnyökkel indul a lógósoknál. Idén mondjuk a karácsony pont nem kényeztet el annyira, mint tavaly. December 24. csütörtökre esik, szóval csak egy kb. 3 és fél napos hosszú hétvégét eredményez. Ezzel szemben viszont a jövő év olyan parádés négynapos hosszú hétvégével indul majd, mert január 1. csütörtökre esik, hogy öröm lesz nézni. Az egész december a karácsonyról és a szeretetről szól, vérmérséklettől függően erőltetett módon. Az biztos, hogy ilyenkor nagyon hangulatossá válik a legtöbb város, mert ha utáljuk a karácsonyt és az azzal járó felhajtást, ha nem, a karácsonyi fények az utak mentén, a tereken gomolygó tömeg és forraltbor-illat mindenképpen különlegessé teszik ezt az időszakot, ha az ember kicsit is befogadó. A céges bulikat is ilyenkor tartják általában, és az ökölszabály pedig úgy van, hogy a céges karácsonyi bulival vége a komolyanvehető munkanák, és onnantól kezdve már csak ki kell bekkelni szentestéig.