A vasárnap estével véget ér az idei téli férfidivathét-szezon. Ahogy az már jópár éve szokott lenni, a három európai divatfővárosban, Londonban, Milánóban és Párizsban volt külön divathét a férfiak számára – ez a terület egyre nagyobb figyelmet kap, még ha nem is annyit, mint a női divat. A több figyelemmel az jár, hogy a modelleket is jobban jegyzik, és a mostani divathét-szezonban két magyar srác is rengeteget szerepelt. Közülük Cseke Botondot láttuk több helyen, ehhez a heti trend összeállításhoz szinte az összes bemutatóját összeszedtük. Ámuljon el a magyar sikereken, és döntse el, melyik tervező fazonírozta a legjobbra a fiatalembert! Talán megérjük, hogy egyszer Cseke Botond a férfimodellek között olyan nagy név lesz az egész világon, mint amilyen ismertségre Palvin Barbara tett szert az utóbbi években?

E. Tautz

Mindhárom divatfővárosból két-két tervezőt emelünk ki, de Cseke Botond valamennyi helyen több bemutatón is szerepelt, úgyhogy ha mindent látni szeretne, kattintson az egyik fotóra! A patinás E. Tautz márka műsorában Cseke Botond tökéletesen beilleszkedett az elegáns és kifinomult brit úrifiúk világába a kalappal, nyakkendővel, kockás kabáttal – kábé ilyennek képzeli el az ember az ifjú Sherlock Holmest.

Richard Nicoll

Richard Nicoll tervező ezzel szemben nem az eleganciára ment rá, hanem jóval suhancosabbra vette a figurát, de érdekes módon itt is a kéknek szinte ugyanazt az árnyalatát adták Cseke Botondra, mint az elsőként említett bemutatón. Csakhogy itt kalap helyett sildes sapka van, öltöny és kabát helyett pedig bőrdzseki. Ja igen, ez mellesleg a következő hideg szezon divatja, azaz a képeken és Cseke Botondon a 2014-2015-ös ősz-téli kollekciókat láthatja. Ha belelapoz a fotóösszeállításba, még négy további olyan londoni tervező munkáit csodálhatja meg, akik Cseke Botondot is kiválasztották a modellcastingon: ők Xander Zhou, Richard James, Lou Dalton és a Kent and Curwen.

Roberto Cavalli

Milánóban szerepeltek a legnagyobb neveknél a hazai modellek. Patinszki Mihályt már Cseke Botond előtt is ismertük, ő szintén több bemutatót kapott ebben a szezonban, köztük ott van a legnagyobb nevek közül kettő, a Dolce & Gabbana és a DSquared2. De Cseke Botondnak sem kell szégyenkeznie, ő például Roberto Cavalli bemutatóján mutathatta meg (sajnos fejpántban és egy fura kézékszert viselve), hogy az olasz tervező szerint mi lesz a menő egy év múlva.

Moncler Gamme Bleu

Rengeteg bemutatón szerepelt Cseke Botond ezalatt a pár hét alatt, de a legbizarrabb ruhát a Moncler Gamme Bleu műsorában viselte. Valahol ez a szerelés is egy öltöny (volt valamikor), illetve valószínűleg nem is egy, hanem több egyszerre, egymáson. A rombuszos minta azonban még a kesztyűn is ismétlődik, kicsit olyan hatást keltve, mintha a modell nem felöltöztetve lenne, hanem becsomagolva. Cseke Botond egyébként Milánóban még Antonio Marras, a 3.1 Phillip Lim és Boris Bidjan Saberi bemutatóin is végigvonult a kifutón – a képösszeállításban ezekről is láthat fotót.

Kenzo

Nem unatkozott Cseke Botond most a hétvégén Párizsban sem. Szombaton például a Kenzo divatbemutatóján viselt egy térdig érő kék kabátot, amin egy színes, stilizált, kicsit rojtos tájkép látható holdfelkeltével. Úgy tűnik, a francia tervezők is elsősorban az eleganciát látják meg Cseke Botondban, bár a konzervatív fazon mellé a zselétől csillogó haj itt Elvist idéző lazasággal vagány, a szintén csillámló sminket meg nem is tudjuk hova tenni.

Cerruti

Melyik az a márka, amelyiknél Cseke Botond a legjobban nézett ki?

És hogy Párizsból is két tervezőt emeljünk ki, mutatjuk Cseke Botond talán legkonzervatívabb szettjét az egész divathét-szezonból, az extra ötletekkel nem igazán kísérletezgető Cerruti jóvoltából. Döbbenet, de itt végre egy olyan öltözéket láthatunk, amit egy normális ember is felvehet az utcára, ha egy kicsit elegáns szeretne lenni. Nincsenek bizarr ötletek vagy tarka minták, minden férfiasan és hordhatóan visszafogott (és ennek megfelelően őszintén szólva kicsit uncsi is). De persze Párizsból sem hiányozhattak az őrült jelmezek, csak ezeket olyan márkák adták Cseke Botondra, mint például a Juun.J vagy Rick Owens. Párizsban mellesleg ott van a leghíresebb magyar modell, Palvin Barbara is, de ő itt természetesen a közönség soraiban kap helyet, meg persze haverkodik a többi sztárral. Ha végignézte az összeállítást, szavazhat is, hogy a hat kiemelt tervező közül melyik tetszett a legjobban.