Összesen 17, egyes források szerint 18 olyan induló lesz a hamarosan kezdődő téli olimpián, aki egyedül képviseli a hazáját a világjátékokon. Azért sem tudni a pontos számot, mert általában annyira kicsi, a téli sportoktól általában nagyon távol álló országokból érkeznek ezek az atléták, hogy nagyon nehéz információkat szerezni róluk.

Hamarosan kezdődik a téli olimpia, ahol úgy néz ki, ismét megvalósul a Jég veled, 2002 után újra lesz jamaicai bobcsapat az olimpián. A téli olimpiákra különösen érdemes abból a szempontból figyelni, hogy milyen, a téli sportoktól egyébként általában igen távol álló országok képviselői jutnak ki.

Az idei téli olimpiára rekordszámú, összesen 88 ország nevezett sikeresen. A 88 nevező országból 17 magányos farkasokat, egyszemélyes hősöket küld az olimpiára. Ennyi országnak van ugyanis mindössze egy versenyzőből álló csapata. Néhol azt olvasni, hogy 18 ilyen ország van, mert az Amerikai Virgin-szigeteknek is csak egy indulója van, de nehéz a kérdésben dönteni. Az Amerikai Virgin-szigetekhivatalos kommunikációjában ugyanis nemrég még két induló szerepelt és egy lehetséges harmadik, de valószínűleg csak az olimpián derül majd ki, hogy pontosan hányan vannak. Ahogy az is, hogy a kvalifikáció után a jamaicai bobcsapatnak sikerült-e elég pénzt gyűjtenie az utazáshoz. Az olimpiai bizottságoknak február 5-éig kell leadniuk a pontos névlistát.

Addig is nézzük a 17 egyszemélyes hadsereget! Klikkelje végig a galériánkat, talál benne jócsajokat, de olyan szerencsétlent is, akinek egy szponzorüzlet miatt kellett nevet változtatnia, de akadnak nagy öregek és nagyon fiatal versenyzők is.

A venezuelai Antonio Jose Pardo Andretta annyira ismeretlen, hogy képforrásaink között egyáltalán nem találtunk róla legálisan felhasználható képet. Andretta Venezuelát képviseli majd az olimpián, férfi óriás-műlesiklásban. Ő az első venezuelai, aki nemhogy téli olimpiára, de bármilyen havas sportos eseményre sikeresen kvalifikálta magát.