Itt van Kylie Minogue megjelenés előtt álló, új albumáról az első slágernek szánt szám, az a címe, hogy Into the Blue, és a közmegegyezés, úgy tűnik, elsőre maximum a nemrossz kategóriára tartja érdemesnek. Ahhoz, hogy az Into the Blue-ból igazi gigasláger lehessen, elengedhetetlen lett volna egy mindenvivő szexi videóklip, amilyenből Kylie Minogue az évtizedek során elég sok emlékezeteset legyártott. Ebben a cikkben össze is szedtük ezek közül a tíz legjobbat – döntse el ön, hogy az Into the Blue videója is hozza-e ezt a színvonalat!

1990 – Better the Devil You Know

Időrendi sorrendben haladva az első igazán szexi Klyie-klip az 1990-es Better the Devil You Know volt. Minogue ekkor már három éve sztárocskának számított az agybajig fülbemászóra csiszolt slágereivel, kicsit jópofa volt és elég irritáló, de szexi egyáltalán nem. A Better the Devil You Know megjelenésekor Kylie Minogue még csak 21 éves volt, és abban az időben hatalmas botránynak számított, hogy az ártatlan kislányból hirtelen ilyen kihívó csaj lett. A fenti videón megnézheti, milyen kihívó.

1994 – Confide in Me

Ha ön szerint a Confide in Me nem minden idők egyik leglenyűgözőbb popslágere, akkor valószínűleg nem hallgatta meg ezt a számot még elégszer. A Confide in Me-t bármilyen helyzetben hallgatja az ember, Kylie mindig azon a hangon szól belőle a hallgatóhoz, amit az illető éppen hallani akar. Ennek megfelelően a klipben is egyszerre hat különböző Kylie incselkedik a nézővel, de olyan magas színvonalon, ami nemhogy a szórakoztatásnak, még a művészetnek is egy kicsit fölötte áll.

1994 – Put Yourself in My Place

A ’90-es évek nem igazán kedveztek Kylie Minogue-nak, és talán ő is érezte, hogy mindent meg kell tennie a sikerért, ezért ragaszkodott ahhoz, hogy ilyen csodás klipeket készítsenek neki, mint amilyennel a Put Yourself in My Place című számot is megajándékozták. Ebben a klipben Minogue egy nettó sztriptízt ad elő, annyi csavarral, hogy űrhajósnőnek van öltözve és a szkafanderétől szabadul meg őrjítő lassúsággal és finomsággal, valahol nagyon messze a gravitációtól.

1995 – Where Is the Feeling?

És még egy klip Kylie Minogue kevésbé ismert korszakából. Elég, ha annyit mondunk, hogy az énekesnő ekkor még mindig csak 27 éves volt, és a videón a tengerben, testre tapadó, nedves ruhában, dögösre kihúzott szemmel hancúrozik egy férfival? Persze, hogy elég.

2000 – Spinning Around

Az ezredfordulón kezdődött Kylie Minogue másodvirágzása, a pop hercegnője ekkor akármihez nyúlt, az arannyá változott. A jelek szerint először is egy forrónadrághoz nyúlt hozzá, ami a szó szoros és átvitt értelmében is arannyá vált a keze között, majd ebben a kis falatnyi izében ment el klipet forgatni valami műdiszkóba. Nyilván ön is pontosan emlékszik arra még így fényévek távlatából is, hogy mennyire forró lett a végeredmény, de valószínűleg ha már itt van, még egyszer végignézi a videót – megunhatatlan.

2000 – Kids

A Robbie Williamsszel közös sláger már csak a végső medencés jelenet miatt sem maradhatott ki ebből az összeállításból. Kylie Minogue pucérra vetkőzik, majd beszáll a vízbe, a pezsgő eldurran, kibugyog a hab. Ennyi.

2001 – Can’t Get You Out of My Head

És 2001-ben jött az a szám, amivel Kylie Minogue elérte, hogy többé ne az I Should Be So Lucky számítson karrierje legnagyobb slágerének. Ebben segítségére volt persze ez a ravaszul primitív dallam, az agybavésődő, lálálázós refrén, meg egy fehér, kapucnis izé, ami rengeteg mindent takart, de a lényeget pont nem. Ja, és ennél jelentőségteljesebb sebváltót azóta se láttunk.

2004 – Red Blooded Woman

A 2003-ban megjelent Body Language album nyitó slágerének, a Slownak a klipjében a medence partján fecskében ritmusra fetrengő férfitáncosok kicsit elvonták a figyelmet a hölgyekről, ezért a következő videóklipben, a Red Blooded Womanben már tényleg a nőkön kellett lennie a hangsúlynak. Azaz nem úgy általában a nőkön, hanem konkrétan Kylie Minogue-on, aki a címbéli vörösvérű nőt alakítva ebben a kisfilmben beleun egy közlekedési dugóba, és erotikus táncshow-vá alakítja a kedvezőtlen forgalmi szituációt.

2004 – Chocolate

Ez megint nem egy különösebben ismert Kylie-dal, úgyhogy ha önnek nem rémlik, nagyon ajánljuk, hogy most nézze és hallgassa végig. A Chocolate az egyik oldalról tipikus Minogue-szám, mert a pophercegnő inkább leheli, mint énekli a dalszöveget, miközben a zene ellenállhatatlan ritmusú és van benne valami émelyítően édeskés. A másik oldalról viszont egy csomó teljesen szokatlan dolog van ebben a Chocolate-ben, először is mintha a háttérben valaki bekapcsolva hagyott volna egy rapszámot, aztán meg az egész kicsit belassult, és van neki valami sötét-borult hangulata, amit a ’40-es és ’50-es évek hollywoodi musicaljeit idéző, zseniális klip hátborzongató módon emel ki. Ebben a klipben nincs vetkőzés, nincs benne semmi nettó kihívó, nem villan egyetlen testrész sem, és közben az egész mégis vibrál valami egészen bizarr szexualitástól, amitől a klip végén az embernek olyan érzése van, mintha egy furcsa erotikus álomból ébredt volna, de nem emlékszik, hogy konkrétan kivel és mit álmodott, csak a hangulatra.

2010 – All the Lovers

A legutóbbi, de merjük remélni, hogy nem a legutolsó igazán jó és szexi Kylie Minogue-klip majdnem négy évvel ezelőtt készült, az All the Lovers című számhoz forgatták. Kétségtelen, hogy a kisfilm eléggé olyan, mintha egy parfümreklámot nézne az ember, de ez egy olyan parfümreklám, aminél nem baj, hogy három és fél percig tart. Sőt. Ez az a klip, amiben hirtelen mindenki csapot-papot otthagyva alsógatyára vetkőzik és egy hatalmas piramist alkotva szerelmeskedni kezd, mintha fél Los Angelesnek egyszerre jutna eszébe hétfő reggel, hogy a hétvégén elfelejtettek elmenni a szokásos szombat éjszakai orgiára.

2014 – Into the Blue

Van olyan jó az Into the Blue, mint a nagy Kylie-klasszikusok?

Vajon meg tudja-e csiklandozni Kylie Minogue 45 évesen is a 2013-ban Miley Cyruson edződött közönség ingerküszöbét? A január 27-én megjelent Into the Blue nemrég bemutatott klipjét ugyan a Spinning Aroundért, a Can't Get You Out of My Headért és a Chocolate-ért felelős rendezőnő, Dawn Shadforth készítette, de azért nem biztos, hogy mindenki rögtön meglátja a végtermékben a poptörténelem megkerülhetetlen klasszikusát. A klipben egyébként egy 37 éves francia színész látható, Clément Sibony.