Szombat éjszaka rendezték meg a Szépművészeti Múzeum farsangi mulatságát, melynek témája a barokk volt, kapcsolódva a Caravaggiótól Canalettóig kiállításhoz. Heti trendünkben decens nőket és férfiakat láthatnak, akik mind vonzódnak a barokkhoz.

A Szépművészeti múzeum barokk inspirálta farsangját a vendégek komolyabban vették, mint azt bárki gondolta volna, és kirabolva a Magyar Televízió jelmezraktárát kapkodták magukra a korszaknak megfelelő arannyal, csipkével és némi erotikával megfűszerezett költeményeket. Mi arra biztatjuk, szavazzon! Kinek állt legjobban a ruha, ki az akinél azt érezték, hogy tényleg a XVII. században élt?

Kék taft

Nem fogják elhinni, de ez a hölgy a teljes szettjét maga varrta, mintegy négy nap alatt. Elmondása szerint korhű alsóruhát viselt, a fűzője és az ékszerei is házi készítésűek, sőt édesapja ruháit is maga varrta. Nagy szerencséjére a haját nem kellett rizsporozni, mert 13 éves kora óta őszül. Ha Ön úgy érzi, az ismeretlen hölgy fantasztikus munkát végzett, szavazzon rá!

A hajós pár

Volt, aki igen komolyan vette a feladatot, és egy vitorlással a fején vonult be a múzeumba. A kétségkívül megdöbbentő munka egy magyar tervező kezét dicséri, a hölgy igyekezett a kalaphoz illő ruhát választani. Kísérőjéről se feledkezzünk el, az úr brokát kabátja és kalapja harmonikus egységet alkot. Tetszik önnek a fura fejdísz? Akkor voksoljon rájuk!

Merengő

Az úr megpihent egy csöppet a bál hevében. A fekete térdnadrágos és harisnyás úr csipkés kézelője és metálosan csillogó mellénye elegánssá teszi az öltözékét, miközben a felsőtestre irányítja a figyelmet, ugyanakkor nem hivalkodó. Tetszik ez a visszafogott öltözék? Tegye le mellé a voksát!

Ledér hölgyemény

A ledér hölgy visszafogottan kislányos színei markáns ellenpontot alkotnak a rövid ruhával. A maszk, a hozzá illő legyező, és a tollas fejdísz titokzatosságot sugall, a fehér harisnya csipkebetétje pedig megdobogtatta az urak szívét. Nem maradt el a csipke, a fodor és a sok alsószoknya sem. Tetszik önnek ez a kislányos, ám vonzó ruhaköltemény? Ne habozzon, voksoljon!

Fekete démon

Leesa Bertram angol divattervező csak néhány napos kiruccanásra érkezett Magyarországra, de szerencsére épp volt nála egy szett, amelyben eljöhetett a buliba. A kissé gótikus hatású, arany-fekete kombinációnak jó keretet ad a tollas és szárnyat idéző nyakék. Tetszik önnek a bevállalós szett? Szavazzon rá! 

 

Autentikus páros

Tökéletes szín és forma egységet alkot ez a páros, akik szürke-ezüst kombinációban mutatták meg magukat. A rizsporos parókák, zsabós ing, csipkével dekorált ruha és a fehér harisnya elegánssá teszi mind az úr, mind a hölgy megjelenését. Mit gondol, ők voltak a legjobbak? Akkor mellettük voksoljon!

A kalóz és párja

Kalózok és hajóskapitányok mindig is voltak, így nem csoda, ha érkezett legalább egy a bálba. A maszkos, csizmás, aranygombokkal diszített kabátot viselő úr, és a bordó estélyiben ülő hölgy jól passzolnak egymáshoz. A hölgy még egy csizmát is felvett, a férfi gombjainak a színe pedig a maszkon köszön vissza. Úgy érzi, ők öltöztek legjobban? Akkor melléjük tegye a pontot!

A titokzatos hölgy és kísérője

Fekete csipke, szőr és fémes csillogás. Ez jellemezte a két hölgyet, akik nem vették túl komolyan a barokk öltözéket, ám igyekeztek a stílus fő jegyeit magukon viselni. A díszes, ezüst maszk és a markáns fülbevalók élővé teszik a szettet, míg a bal oldali hölgy szőrmével, kristályos fülbevalóval és csipkével emelte ki a szettjét. Jobban szeretik a letisztultabb stílust? Akkor mellettük voksoljanak!

Ki öltözött a legjobban?