Megint volt egy nemzetközi díjkiosztó-gála, de kivételesen nem hétfő hajnalban Amerikában, hanem szerda este Londonban: a Brit Awards nevű zenei díjakat osztották ki. Az angolok különben is bevállalósabbak szoktak lenni az amerikaiaknál, hát most is volt egy pár döbbenetes öltözék. Érdekes módon azonban a kiválasztott tíz nő többségének a sminkje is borzasztó volt – pedig nem is voltak mind nők. Lejjebb mindent tisztázunk.

Ebben a cikkben természetesen a képanyag a lényeg, szóval ha nincs kedve olvasgatni, kattintson azonnal a fotóra! Az összeállítást Lily Allennel kezdjük, akiről mindenki tudja, hogy a világ egyik legmenőbb csaja, és semmi keresnivalója nincs egy divatkatasztrófás összeállításban. A Brit Awards egyik afterpartiján azonban mégis úgy nézett ki, hogy azt minden jóindulatunk ellenére szakmai felelőtlenség lett volna kihagyni ebből a cikkből, csak azt lehet remélni, hogy ezt a rózsaszín-narancssárga kombót maga Lily Allen se gondolhatta komolyan. A ruha felsőrészére rávett egy melltartót, de ez még semmi, a galériában nézze meg a csótányroppantó tornacipőt is – ez bizonyára csak egy vicc! Úgyis most van farsang, Lily Allennek szerintünk ez a Spice Girls-jelmeze.

Ha ön szerint Kate Moss is biztosan csak jelmezben van, akkor viszont biztosan igaza van. David Bowie nevében vett ő át egy díjat, és ehhez az egyik eredeti 1972-es Ziggy Stardust-kosztümöt vette fel. A gesztus tényleg nagyon menő, de úgy látszik, ez a szerelés csak Bowie-nak állt jól 40 évvel ezelőtt, Kate Moss 2014-ben nem néz ki benne túl jól. Ezek után viszont végre jöjjön az est egyik legrondább sminkje a sok közül. Jessie J annyira szörnyűséges volt, hogy külön Gumicukor-posztban traviztuk le őt miatta, szegényen még a paróka is rosszul állt.

Nem rajongunk a gigamasnikért, ez van. Edie Falco is rosszul nézett ki vele a Golden Globe-kiosztón, és tegnap este Kylie Minogue sem volt túl meggyőző a kétfejnyi masnival. A ruhát William Wilde tervező mintha egy szexuális segédeszközből szabta volna át, de persze nem ez a fő baj vele – hanem a masni. Szerintünk legalábbis. Lorde (a végén az e-t nem kell ejteni) egy Új-Zélandról érkezett és első száma világsláger lett, kapott is egy kitüntetést a Brit Awardson. A fotók alapján az ember azon se lepődne meg, ha Lorde már a negyvenen túl lenne, ehhez képest azonban 17 éves. Igen, a sminket okoljuk.

Ellie Gouldingnál viszont nem a festék volt a probléma, hanem az arany-fehér összeállítás, annak is elsősorban az alja. Az arany melltartó még jól is elsülhetett volna, de deréktól lefelé ebben a fehér nadrágban és bakancsban Goulding úgy néz ki, mintha férfi lenne. Hasonló alsó volt a színpadon az AlunaGeorge nevű együttes énekesnőjén, csak nagyibugyisabb verzióban. Igen, ő az az Aluna Francis, akinek a másik, szintén nem túl szerencsés szereléséből sikerült mellbimbót villantania. Szép színes volt viszont a félig magyar származású Princess Julia, aki a ’80-as évek klubjaiban lett híres, pedig ő maga nem énekel, legfeljebb csak DJ-zik. És közben döbbenetesen néz ki.

Az állt a bevezetőben, hogy a 10 legrosszabbul öltözött nő között van két és fél férfi. Nos, ebből a fél nyilván Ellie Goulding alsó fele, a másik kettő pedig sajnos Boy George és Prince. Boy George úgy egyébként nem is néz ki nőiesen, főleg nem magához képest, de nála is a smink az, amitől az egész borzasztó. Vajon direkt festette ki magát olyanra, mintha lehorzsolta volna a halántékát? Prince viszont egyenesen egy női Charlie Chaplinné alakult át szerda este, a jelenségre nincsenek szavak. Van viszont egy bónuszkép a végén Phillip Tracey kalaptervező egyik legbizarrabb kreációjával.