Vége A Dalnak, hahaha, tegnap este egy meglehetősen kínos műsor keretében eldőlt, hogy ki fogja Magyarországot képviselni az Eurovízión május elején. De amíg a hangzás tekintetében tényleg semmi szégyellnivalónk nincs a mezőnyt tekintve az átlageurovíziós színvonalhoz képest, addig alig volt olyan előadó, akinek leesett a tantusz, hogy ez a típusú giccsparádé a látványról is ugyanannyira szól, mint a fülbemászó számokról. A többség feketében lépett fel, ami a Depresszió nevű metálbanda esetében ugyan érthető, de ettől még elég uncsi volt, ezért őket kihagytuk, ugyanígy az acapella éneklő Fool Moon és a Kovács Kati szerint trendi New Level Empire fekete egyenruháit sem tartottuk említésre méltónak A Dalról szóló heti trendben. De kisegít minket Novodomszky Éva, így ön ezúttal is hat közül választhat, mondja meg, kinek volt a legjobb a stílusa a szombat esti versenyzők közül!

Novodomszky Éva

Az Eurovíziót gyakran nyerik dívák, de mi csak egyszer küldtünk ki egyet, Wolf Katit, és azóta nálunk a nagyruhás, nagyhangú nők nem nagyon jutnak a műsor közelébe. Idén annyira nem, hogy A Dal döntőjében a legdívásabb Novodomszky Éva volt, pedig ő értelemszerűen nem énekelt, csak műsort vezetett. Azt viszont tincsenként begöndörített hajjal tette, és egy fémesen sötét ruhában, aminek a fazonja ugyan vészesen közel állt a hónom alá szorítom a zuhanyfüggönyt-effektushoz, de ezzel együtt ez volt az este egyetlen klasszikus estélyije, ezért semmiképpen sem maradhat ki ebből az összeállításból. Ha a képre kattint, mindenkiről több fotót is láthat!

Kállay-Saunders András

Másodiknak nézzük az est győztesét, Kállay-Saunders Andrást! Hát a fene tudja, hogy a könnyed bulizásról szóló Eurovízió-gálában jól fogja-e kivenni magát a pedofília áldozatává vált kislányról szóló dal, de persze elvileg nem kizárt, hogy bejön majd a téma a párszáz millió, giccsre kiéhezett tévénézőnek. Kétségtelen, hogy egy ilyen dalt nem lehetett volna szexi ujjatlanban vagy tiritarka zakóban előadni, így aztán Kállay-Saunders stylistja maradt a fekete pólónál, farmernél és egy szintén fekete kardigánnál. Az M1 nézőinek ezek szerint bejött ez a stílus, ha önnek is, szavazzon megint Kállay-Saundersre!

Bogi

Na nem mintha Bogi divatforradalmat indított volna el A Dal színpadáról, de talán ő volt az, akinek a leginkább sikerült a puszta megjelenésével egy háromdimenziós személyiséget a semmiből a képernyőre varázsolni. Pedig aztán az ő öltözékében sem volt semmi különös, de legalább nem feketében volt. Ehelyett fehér pólóban és kék farmerben adta a szimpatikus és egyben mezítlábas tinilányt, ami már csak azért is üdítő, mert az ilyen korú, sikongatós-röhincsélős tinilányok az életben sokkal irritálóbbak szoktak lenni Boginál. Bogi megjelenésében volt valami meglepően normális és meglepően hippis – egyik sem jellemző arra a generációra, amelyiknek Miley Cyrus a példaképe.

Pál Dénes

Pál Dénessel kapcsolatban biztos azt gondolja az összes stylist, hogy ő úgyis olyan jóképű, hogy annak önmagában el kell vinnie a műsort. Nyilván vannak, akik nem tudják megunni a belefeledkezést Pál Dénes szemeibe, de azért jobb lenne, ha szegény srácnak valaki valamiből csinálna egy személyiséget is, hogy a tökéletesen szabályos arc mellett legyen mit szeretni benne. Hát A Dal stylistja ezt a kétségkívül nehéz feladatot nem vállalta magára, egy diszkréten katonazubbony-szerű, de alapvetően elég semmilyen, fekete kabátot adott Pál Dénesre, ami jól állt neki, de különösebb izgalmat senkinek nem okozott. Talán majd legközelebb.

Király Viktor

Király Viktor legalább felfogta, hogy kell látványban is nyújtani valamit, és ezt nemcsak szóban mondta el a műsorban az egyik ostoba töltelékkérdésre, hanem tett is a jó ügy érdekében. Fogta korábban gésának öltöztetett vokálosait, és most neonszínű melltartókat-miniszoknyákat adott rájuk, neonszínű parókákkal. Szerintünk a szombat esti adás egyetlen értékelhető divatmomentuma ez volt, persze a zsűriből rögtön ketten is leszólták. De legalább magát Király Viktort nem lehetett miért cikizni, sötét öltönyben volt, kicsit az ’50-es-’60-as évek előadóit idézve, mintha skatulyából húzták volna ki.

Honeybeast

Ki nézett ki a legjobban A Dal döntőjében?

Nyolcadikként lépett fel a Honeybeast, akik szintén fekete fellépőruhával próbáltak volna kitűnni a többiek közül a koppenhágai eurovíziós színpadon, de ha valakinek, nekik esetleg sikerült volna. De most persze csak a ruhára gondolunk, az egyébként remekül megírt, de magyar dalszöveggel a nemzetközi közönség nyilván nem tudott volna mit kezden. Az énekesnő, Tarján Zsófia egy habos-babos ruhában volt, ami egyszerre idézett esküvői ruhát és gyászruhát, mivel ugye fekete volt, nem fehér. Főleg a háttérvetítéssel együtt egyértelmű volt, hogy az egész design utalás Tim Burton világára, elsősorban a Halott menyasszony című filmre. Nekünk ez volt a kedvenc fellépőruhánk az idei Dal-mezőnyből, de ne hagyja magát befolyásolni, szavazzon arra, akit ön talált a legjobbnak! Aztán pedig várja türelmetlenül a május hatodikát, már csak két és fél hónap van hátra!