A kék-fehér retro papucs a mai napig kapható a zsibi piacokon, de az interneten is megrendelhető a vékony talpú, elnyűhetetlen darab. A hamisított papucs mára igazi hungarikummá vált, férfiak abban kertészkednek, zoknival felvéve pedig télen is tökéletes otthonra. A papucs, amiről mindenkinek van egy története.

Több mint harminc éve töretlen népszerűségnek örvend a kék-fehér csíkos papucs, klasszik műbőrből, elnyűhetetlen, annak ellenére, hogy vékony a talpa. A Parasztadidas papucs valaha a ma ismert Adidas Duramo Slide ősétől kerülhetett a magyar lakosság lábára. Ma hamisítatlan magyar terméknek, igazi hungarikumnak lehet mondani a kék-fehér, idézőjel retro idézőjel bezárva csíkos papucsot, ami leginkább a strandon lángost zabáló 50-es férfiak elengedhetetlen kelléke. És természetesen ahogy azt kell, a Való Világ 6-ban is viselik: VV Krisztiánon és VV Zsolton is látni.

A gumitalpú, „örökké divatos” papucs a nyolcvanas években kerülhetett az országba az Adidastól, aztán páran úgy gondolták, hogy olcsóbb, ha elkészítik a magyar verzióját. Akkoriban az Alföldi Csövi Papucs a virágkorát élte. A kék-fehér retró papucs jóval szellősebb és praktikusabb nyáron a zárt Alföldinél, talán ezért is lett a háztartások kötelező darabja. Zsibi piacokon a lengyelektől, románoktól most is kapható, de az interneten is bármikor beszerezhető, maximum 2000 Ft-ért. Piros-fehér csíkos, és sárga-fehér csíkos változat is kapható a navy kék mellett, nők, férfiak, kamaszok egyaránt hordják. Nehéz kinyomozni, ki találta ki a magyar verziót, mikortól árulják a lábujjbemélyedéses papucsot, hogy mindig műbőrből készült-e, vagy azelőtt műanyagból öntötték-e ki A Papucsot. Télen-nyáron praktikus viselet, télen egyértelműen a zoknira húzott papucs az alap otthoni szett (lásd a fenti illusztrációt), nyáron pedig a strandra is lehet vinni. 

Lányok, e-mail címmel írjon, aki ilyet hord!

A papucs, amiről mindenkinek van egy története, meglepően sokakat érdekel, például vannak, akik Iwiw klubon, zárt Facebook csoportban vitatják meg, melyik Az Igazi, és honnan érdemes beszerezni. Természetesen a lábfetisiszták is megtalálták maguknak, vannak, akik arra kíváncsiak a Gyakorikérdéseken, hogy fiatal lányok viselnek-e retrós kék-fehér csíkos papucsot – blogokon is találni ilyen fotókat. És igen, van akit ennek a gondolata is felizgat. 

A kék-fehér csíkos papucsot a Crocsmánia sem tudta leverni, pedig elég komolyan a nyomdokaiba lépett, a papucsot a retróimádók és a lengyel piacokra járók a mai napig megveszik – annak ellenére, hogy a műbőr és a gumi nem feltétlenül a láb legjobb barátja. 

Aki ismeri a kék-fehér csíkos papucs pontos történetét, ne tartsa vissza magát, és ossza meg velünk a Velvet e-mail címén. Természetesen nem az Adidas, hanem a magyar hamisítványok történetére vagyunk kíváncsiak.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!