Biztosan nem tudta, hogy a lábunk helyzete árul el rólunk a legtöbbet. Lucy Fisher viszont igen, ezért kezdett idegen lábakat fotózni az utcán, ebből pedig már egy egész mozgalom kialakult.

Lucy Fisher 32 évesen megtalálta minden utcai művészet legutcaibbját, és elkezdett csak úgy paparazzi módjára lábakat fotózni a londoni járdákon. „Először két transznemű lábait fotóztam le Aucklandben, mert nagyon jó lábuk volt, és nagyon magas cipőt viseltek. Miután megnéztem a képeket, rájöttem, hogy senki nem mondaná meg róluk, hogy férfiak” – avatta be a dolgok hátterébe a Street Art US-t. Azóta már egy tonnányi fotója van emberek lábairól, amint épp mennek valahova.

Fisher persze nem arra ment rá sorozatában, hogy ne lehessen megkülönböztetni a nemeket, mert idő közben több dologra is rájött a lábakkal kapcsolatban: „A lábak mutatják be legjobban az igazi érzelmeinket. A testbeszéd nagyon sokat mond arról, hogy valaki épp hogyan áll egy adott helyzethez. Mindannyian a felsőtestünk kommunikációjára koncentrálunk, ezért a lábaink szabadon fejezhetik ki érzelmeinket” – mondta a fotós, aki természetesen ki szokta elemezni a képeket, de azért az is érdekli, mit viselnek az emberek.

Az egész odáig haladt, hogy beindult a The Next Leg Project, amivel közösséget akar teremteni azzal, hogy bemutatja, mennyire hasonló lábunk van. Bár abban erősen kételkedünk, hogy az utca lábai megváltoztatják majd az emberek elképzeléseit a világról, de legrosszabb esetben a cipőfetisiszták imádni fogják.