A nemátalakító műtéteket is végző plasztikai sebész a Velvetnek elmondta, Berki Krisztián heréjének kisimítása spontán ötlet volt. Az eljárást eddig csak pornószínészeken végezték Magyarországon, a lényege a feszesítés, nem a kisimítás.

„Senki nem gondolta, hogy lavinát indítunk. Berki Krisztiánnal jóban vagyunk egyébként is, tavaly rádiófrekvenciás ultrahangos géppel nyomtuk ki a bőre alól a vizet a szálkásításhoz. Most, hogy készült az amerikai fitneszmodell-bajnokságra, szintén kezeltük. Ez a gép a bőr alatti szöveteket feszesíti, ez jó arcfeszesítésre, ránckisimításra, szem alatti redők eltüntetésére. Az Édes élethez forgattunk, és beszélgettünk mindenféléről kezelés közben, többek közt arról, hogy van ilyen herefeszesítés is. Spontán jött az ötlet" – mondta a Velvetnek Dr. Tizedes György, aki nemátalakító műtéteket is készít. A plasztikai sebész elmondta, hogy a here kezelése 5-10 percig tart, és kúraszerűen kell ismételni ahhoz, hogy tartós eredmény legyen, de már az első kezelés után azonnal látszik az eredmény. A rádiófrekvenciás hullám a bőr alatti szövetekre hatást gyakorol, az eljárásnak egyébként nincs magyar neve, azaz Berki Krisztián kezelése előtt nem volt.

„Jellemzően a pornószínészeknél van ennek a módszernek jelentősége, tulajdonképpen a hidegindukcióval feszesítjük a területet, ahhoz hasonlóan, ahogy a mellbimbót feszesítik a jégkockával az erotikus fotózásokhoz. A kezelésnél nem az a fontos, hogy szélesre vasalják, hanem hogy feszes legyen. Mutatósabb, hogy ha a fügyi tövébe feszül" – tette hozzá Dr. Tizedes György, aki maga is rendszeresen végez szépészeti beavatkozást pornószínészeken.  "Van az a klasszikus népi mondás, hogy ha a harang hosszabb, mint a harangozókötél, akkor baj van, az idők során a herezacskók ernyedtebbé válnak, ez természetes."

Berki Krisztián a showműsor kedvéért csinált magából bohócot, az internet pedig reagált az év eseményére: mémként terjedt a fotó, ahogy vasalják a heréjét.