A Google tovább bővítette az elérhető extrém helyszíneket a Street View-n, mostantól a Colorado folyó egy szakaszán raftingolhatunk a fotelben ülve. Összeszedtük a kedvenc helyszíneinket a Street View-ról, és olyan kirándulásra invitáljuk önt, amihez egyáltalán nem kell felállnia a gép elől.

A Google Street View nemcsak arra jó, hogy városok utcáin barangoljunk vele, megnézzük, hogy rajta vagyunk-e valamelyik fotón, esetleg prostikat keresgéljünk, hanem ma már arra is, hogy egészen extrém úti célokat nézegessünk vele szubjektív nézetből. Ez kicsit meg tudja ölni a személyes megtapasztalás élményét, viszont ha esélyünk sincs eljutni a kijelölt célponthoz, akkor a semminél és néhány fotónál jóval többet nyújt.

Colorado folyó


Nagyobb térképre váltás

A napokban jelentette be a Google, hogy a különleges Street View-helyszínek tovább bővültek, mostantól a Colorado folyó egy szakaszán is elérhető a szolgáltatás. Konkrétan raftingolni lehet a folyón a fotelben ülve. Egészen parádés, ez azért tényleg olyan dolog, ami megijesztheti a technikai fejlődésen parázókat.

Déli-sark


Nagyobb térképre váltás

Pingvineket nézni a természetes környezetükben elég drága mulatság, nem is mennek sokan a Déli-sarkra. A Google viszont ment 2010-ben, úgyhogy meg lehet nézni, milyen környezetben élnek a pingvinek a sarkkör környékén. Külön cukiság, hogy ha ezen a területen fogjuk meg a sárga emberkét, hogy rádobjuk a térképre a Street View nézet eléréséhez, akkor pingvinné változik.

Pompeii


Nagyobb térképre váltás

A Street View egyik első nagy dobása volt, amikor végigfotózták Pompeii romjait, így bárki végigsétálhat a romvároson, aki csak szeretné. A Déli-sark, meg pár azóta született, egészen extrém helyszínhez képest Pompeii nem tűnik akkora durranásnak, de amikor megjelent a még erősen foghíjas, csak a nagyobb városok nagyobb utcáit tartalmazó Street View időszakában, akkor óriásit robbant.

Aspen


Nagyobb térképre váltás

Jól jelzi, hogy a Google mennyire fanatikusan digitalizálja a világot, hogy nemrég elkezdtek sípályákat is elkészíteni Street View-ban, egyre több európai síterepet is megtalálunk, érdemes próbálkozni, főleg olasz és francia síterepeknél, hogy rá lehet-e dobni a kis figurát a pályákra. Ha rá lehet, akkor ott végig lehet síelni virtuálisan. Természetesen a világ egyik leghíresebb rendszere, az aspeni sípálya is ott van a befotózott pályák között, úgyhogy ha éppen nincsenek milliói, hogy megnézze, a világ leghíresebb emberei hova járnak síelni, akkor Street View-n is megteheti.

Eiffel-torony


Nagyobb térképre váltás

Annyira nem extrém helyszín, mégiscsak a világ egyik elsőszámú turistaközpontja. Azt viszont jól példázza, hogy a Google egy ideje az épületek belsejébe is bemegy. A világ leghíresebb tornyai, felhőkarcolói szinte kivétel nélkül megtekinthetők belülről is Street View-ban.

+1 kultúra


Nagyobb térképre váltás

Ha már épületek belseje, akkor nem szabad kihagyni a cég egyik kapcsolódó projektjét, az Art Projectet, aminek az a lényege, hogy múzeumokban tudunk a segítségével végigsétálni. Itt fent például a párizsi Musée d'Orsay-ban barangolhatunk.