horoszkóp

Melyik a legidegesítőbb Most múlik pontosan?

2014.05.04. 15:04

Dj Bárány, Gáspár Győző, a Mercy együttes, Bütyök, és Magyar Rózsa is úgy megtámadta a már eleve elviselhetetlenül sokat hallott Quimby-dalt, hogy most el is dönthetik, melyik lett az igazi tragédia. Egy pont, ha emberiség elleni bűntettnek gondolja, öt pont, ha naponta hallgatná.

Amikor az ország szexistene, Kiss Tibor megírta a Quimbynek a Most múlik pontosant, csak egy átlagosnál balladásabb dalnak tűnt az egész, ami ráadásul még csak nem is lett a zenekar legsikeresebb száma. Aztán megérkezett a Csík Zenekar, és 2008-ban népzenévé alakította a dalt, amivel elindult a lavina: azóta megállás nélkül érkeznek a dalból készített borzasztóbbnál borzasztóbb feldolgozások. Ezekből választottuk ki az öt legkeményebbet, ön pedig döntse el, melyikért büntetné meg még akár Kiss Tibort is.

Bárány

Arra nagyon nehéz mit mondani, hogy Janicsák Veca Most múlik pontosanját remixelte a Hajógyári sziget egykori kedvenc DJ-je, Bárány Attila. Pedig ez történt, az eredményre pedig nem lehet igazán szavakat találni.

Bütyök

A bluesban utazó Bütyök egészen áthangszerelte a dalt, és az ezerszer hallott gitáralapokra énekelte rá az örökérvényű sorokat a maga korlátozott hangterjedelmében. Felejthetetlen.

Gáspár Győző

Az épp válni készülő Gáspár Győző méltatlanul elhallgatott második szólólemezén felült a vonatra, és egy igazán éteri dalt hozott össze Kiss Tibiék eredetijéből. Van benne női kórus, igazi olcsó szintis hangok, és minden, amivel bárkit ki lehet kergetni a világból.

Magyar Rózsa

Mivel lehet egy eleve óriási giccset még nagyobb giccsé tenni? Természetesen furulyával és zongorával ugyanez! A klipet is próbálták ehhez igazítani, Magyar Rózsa népiesnek szánt ruhában néz a semmibe négy és fél percen keresztül.

Mercy Együttes

Ha valamiből szinte kötelező volt mulatóst csinálni, akkor a Most múlik pontosan az. A kéttagú Mercy lassan indít, majd szép lassan építi fel a Fásy mulató közönségének tökéletesen megfelelő lépegetős-tapsolós szuperslágert.