Végre bárki számára elérhetőek az Update hamburgerek, pizzák és hot dogok, úgyhogy gyorsan szereztünk is párat tesztre. A többség soha többé nem akar enni, de az árakkal biztos, hogy nagy gond van.

Bármilyen hihetetlen, létezik egy olyan alternatív univerzum, amiben Schobert Norbert Update termékei az élet alapvető részét képezik. Mi tényleg még soha nem találkoztunk senkivel, aki kifejezetten szerette volna ezeket a hangsúlyozottan egészséges termékeket, és egészen addig nem is tanúsítottunk különösebb érdeklődést irántuk, ameddig ki nem derült, hogy már hamburgert, pizzát és hot dogot is lehet kapni a menőbb Update Bisztrókban. Nem tudtunk ellenállni, és megnéztük, mivel próbálja elterelni az embereket Schobert Norbert a biztos halált okozó gyorséttermektől. A végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta.

Pizza (1699 Ft)

Amint felnyitottuk a pizzasütő George Clooney arcával díszített dobozt, elállt a szavunk: Schobert nem csak az egészséges összetevőkkel akar fogyasztani, hanem az adagokkal is. Annyira nem is baj, mert külsőre a legkevésbé sem hasonlít az étel egy pizzára. „A pizzával már ránézésre bajom volt, hiszen az attól is finom, hogy öröm ránézni. Ez úgy nézett ki, mintha a 8 és 10 éves unokaöcséim szerettek volna meglepni egy ebéddel, és a pizza elkészítéséhez részeg egyetemisták segítségét kérték volna, akik azt raktak rá feltétnek, amit épp a kollégiumi szobájuk hűtőjében találtak. A nagyon vékony feltét nem tudom, miből állt, csak a sajtot és a paradicsomot ismertem fel, de lehet, hogy jobb ez így” – foglalta össze véleményét kollégánk, másik szakértőnk pedig egyszerűen úgy jellemezte az egészet, hogy pont ilyen lehet, mikor egy asztalosműhelyben felnyalogatná a padlóra lehullott poros, piszkos forgácsot, amit már teleköpködtek az asztaloslegények. Érdekes, hogy annyira komolyan vették a margherita pizza követelményeit, hogy feltét zöldfűszer is alig van rajta, de hát ezt Norbi különbejáratú egészségzsenije, Dr. Schwarz biztos jobban tudja.

Hamburger (999 Ft)

A legelnézőbbek ezzel voltunk, hiszen már ránézésre is pont olyan, mint amit bármelyik balatoni büfében kapni, igaz, fele ennyi pénzért. „A hús íze azt a rettenetes élményt idézte fel bennem, amikor egy szombati napon egyedül ott ragadtam egy faluban, és csak a vasútállomás büféje volt nyitva. Sajnos nagyon éhes voltam, és végül vettem egy hamburgert, de a második harapás után éreztem, hogy ez egy nagyon olyan dolog, amit nem lenne szabad megennem. Sajnálom, de undorító az íze. A buci amúgy finom volt” – nosztalgiázott egyik tesztalanyunk. Mások szerint még ennél is kevésbé problémás a helyzet. „Nem is rossz, csak tök üres: egy szottyadék paradicsom, egy vacak salátalevélke, némi nyers lilahagyma meg rengeteg majonéz van benne húspogácsán kívül.” A közepesnél valamivel kevésbé jó ízű falatozás, és a hús textúrájának kielemzése után végül arra jutottunk, hogy ha ezt egy műanyagszékes büfében adják maximum 500 forintért, akkor nem akadunk ki a helyzeten, de a gasztrozseni Schobert Norberttől azért többet várna az ember egy ezresért.

Hot dog (599 Ft)

Ezt az ételt tényleg nehéz elrontani, hiszen mindössze három-négy alapanyagnak kell megfelelnie. Ehhez képest az Update-univerzumnak sikerült akkora tragédiát összehoznia, aminél valószínűleg minden elhízás okozta szövődmény kellemesebb. „Ha nem lenne benne uborka, ehetetlen lenne, de így valamennyire elveszi a legkommerszebb alsópolcos virsli, és a sehogy sem odaillő, kalácsszerű kifli ízét” – fakadt ki tesztelőnk. Különösebben senki sem volt elájulva, sokat nehéz is mondani egy olyan ételről, aminek minden elemét sikerült elrontani. „A virsli borzalmas, a kifli száraz és aszott, a majonézes ketchup mű” – foglalta össze a problémákat szakértőnk. Ráadásul a hozzávalók szétszedve sem hoznak jobb ízélményt. „Hús nélkül nem lehet megenni a kiflit, pedig én bión éltem évekig, tehát a tönköllyel és társaival semmi bajom.”

A végeredmény

Abban mindenképp felveszi a versenyt az Update, hogy súlyos kajakómát hoz össze, mivel az elfogyasztása után a teljes szerkesztőség csak meredten tudta bámulni a monitort (persze nyilván ilyenkor kellett volna végigugrálni egy jó kis Alakreform-kazit, talán itt rontottuk el). „Rájöttem, hogy az Update tényleg tökéletes fogyókúrás étel, mert ebből lehetetlen sokat enni, ellenben nem is akarok már mást enni, csak sírni egy sarokban. Ha csak update ételeket lehetne kapni mindenhol, nagyon hamar topmodellalakom lenne, de nem lennék boldog” – jött rá Schoberték titkára kolléganőnk. Egy másik szakértőnk szerint nem is annyira a minőséggel és az ízzel van a baj: „ha egy hambi 600, a hot dog 200 lenne, a pizzaszelet pedig ingyen, már egészen megérné az árát” – tett javaslatot a termékek sikeresebbé tételére. A teszthozta egészségbombát többen is elrontottuk, mivel azonnal kólával kellett szétcsapni a felejthetetlen ebédet, úgyhogy mi inkább már haladunk is tovább az elhízás rögös útján.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!