Az egyik legnépszerűbb közösségi képmegosztó oldalon egyre népszerűbbek azok a képek, amiken nőket kábítanak el kloroformmal. Bár gyakorlatilag nemi erőszakról van szó, a készítők szerint nem sérti a szabályzatot.

A deviantART nevű oldal rengeteg önjelölt photoshop-artista otthona, amivel nem is lenne még semmi baj. Most viszont egyszer csak előkerült az internetnek azon szeglete, amivel a legtöbb ember nem akar különösen találkozni: egy egész szcéna létezik az olyan képek rajongóiból, amiken nőket (általában szuperhősöket) kloroformmal kábítanak el. Többezer képről van szó, amikre elég könnyű rákeresni.

A szexuálisan erősen túlfűtött képek elterjedése leginkább azért ijesztő, mert a deviantART regisztrációs korhatára mindössze 13 év, bár nem mintha a neten bármit is számítana a korhatár. A képeket készítők túlnyomó része persze férfi, és kivétel nélkül erősnek tűnő nőket támadnak meg a képeiken, nagyon gyakran például Wonder Womant. Bár a képek erősen férfiközpontúak, még lányrajongóit is lehet találni a témának: „Légyszi, tegyél még ütésnyomokat a fejére” – írta egy hozzászóló az egyik hasonló alkotás alá, egy másik pedig egyszerűen annyit reagált, hogy ez jó ötletet adott neki.

Rendben van ez?

A Daily Dot felkereste a deviantART üzemeltetőit is, és felhívta a figyelmüket a jelenségre, de mint kiderült, szerintük semmi probléma nincs azzal, ha egy réteg elkezd rajongani a kloroformmal elaltatott nőkért.. Bár a regisztráció előtt elolvasandó szabályzat tiltja a szexuális és obszcén tartalmakat, azt nem fejti ki bővebben, hogy pontosan mi számít annak, a legtöbb kép pedig nem a szó klasszikus értelmében pornográf, hiszen nincs rajta meztelenség, és tulajdonképpen csak alvó nőket mutat. Igaz, az internet korában lehet, hogy tényleg nem égető a probléma, hiszen pár kattintással más oldalakon lazán belefuthatunk olyan videókba is, amin már a nemi erőszak is be van mutatva.