Tunika-láz: Hódi Pamela a hibás

2014.05.22. 10:22 Módosítva: 2014.05.22. 10:35
Az elöl rövid, hátul hosszú, aszimmetrikus hálóing virágkorát éli, az utca női tapinacival, balettcipővel, alkarra tett kistáskákkal viselik. A tunika mindenkit kövérít, eltakarja a nők derekát, szélesíti a csípőt, és a hatalmas feliratok sem túl ízlésesek rajta. Pedig lenne más opció is az ilyen felkapós ruhadarabokra.

A szétszakított terítőre hasonlító tunika egy-két évvel ezelőtt szivárgott be a magyar nők gardróbjába. Fő a divat, ugye, csakhogy mostanra minden harmadik nő ugyanúgy néz ki az utcán. Hála Hódi Pamelának és az Édes életnek, mostanra boldog-boldogtalan viseli a tunikát tapinacival, vastag szemöldökkel, alkarra tett kistákával – ahogy azt a Lillapontpng tumblr is közzétette. Praktikus darabnak tűnik, az ember csak felkapja, és már mehet is bárhova, lehet variálni gumicsizmával, UGG-csizmával, balettcipővel, gondolnánk, de az aszimmetrikus aljú tunika slampos, kicsit sem elegáns, és még csak nem is egyedi. Mivel népszerű darab lett, a ruhamárkák is ráálltak az elöl rövid, hátul hosszú hálóingek eladására. A jóízlés határát erősen súroló tunika hálóing nem való az utcára, ez a szomorú igazság, soroljuk is az okokat, miért nem. 

1. Mindenkit kövérít az aszimmetrikus aljú hálóing

A sátorszerűen leomló ruhadarab hatalmas fart varázsol, szélesíti a csípőt, és elrejti a derekat. Még a tunikát reklámozó úgynevezett modellek is nagyobbnak tűnnek benne, mint amekkorák. Ha szereti a tunikákat, akkor kattintson ide, és nézze meg, hogyan lehet ezt ízlésesen viselni!

2. Tapinacival pláne nem kellene párosítani

A tapinaci évek óta kiirthatatlan a magyar nők ruhatárából, pedig nagyon keveseknek áll jól. A vékony anyagnak köszönhetően átüt a narancsbőr, és nem mindenkinek van olyan lába, amin jól mutat a leggings.

3. A helikoptertávlatból látható feliratok is népszerűek, sajnos

A tunikák többségét hatalmas feliratok borítják, most a Chicago felirat a legnépszerűbb, de a Love, a Paris, Rich is a csúcson vannak. Ezek a feliratok leginkább a józsefvárosi kínai piacot idézik, és egyáltalán nem egyediek.

4. Minden harmadik nő így néz ki: szemöldök, hódipamelatunika, tapinaci, edzőcipő

Fotó: Ez a kép terjedt a Tumblren

JAVASLAT

Aki az egyszerű, gyorsan felkapható ruhákat szereti, a Non+-nál például talál olyan ruhát, amit hordhat, ami biztosan nem jön szembe az utcán, és bármilyen cipővel fel lehet venni. Az egyszerű fekete, szűk ruha kámzsanyakkal például ilyen, de a Zarában is kapható ingruhákat is ajánljuk szeretettel. 

Van olyan élethelyzet – mosogatás, teregetés, porszívózás, kertészkedés, alvás, főzés –, amiben ennek a ruhadarabnak helye van, a kérdés csak az, hogy ezt egész biztos az utcára is fel kellene venni? 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!