A briteknél egyre nagyobb divat, hogy ha egy család nyaralni megy, akkor nyaralni megy a háziállat is, de nem a családdal, hanem háziállatoknak való hotelekbe. A legmenőbb ilyen hotelekben egy éjszaka ára simán megvan húszezer forint.

Ha rettenetesen sok fölösleges pénze van, és nem tudja mire elkölteni, akkor önnek találták ki a kutya- és macskahoteleket, azokat az egyre népszerűbb intézményeket, ahova beadhatja nyaralni a kedvenc háziállatát.

Európa más pontjain annyira nem számítanak újdonságnak, de a briteknél néhány évvel ezelőtt nyíltak az első ilyen hotelek, a népszerűségük töretlen, újabb és újabb állathotelek nyílnak, és megjelent a komoly luxus is ezeken a helyeken. A The Ings Luxury Cat Hotel az egyik legmenőbb ilyen hotelnek számít, egy éjszakáért simán elkérnek hatvan fontot (kb. 22 ezer forint), amennyiért már Európa szinte bármely pontján talál magának az ember rendes szállodát is.

Az Ings hotelt azután nyitották az üzemeltetői tavaly, hogy nem találtak a saját macskájuknak megfelelő helyet a nyaralásuk idejére, ezért csináltak egy saját luxushotelt. A szolgáltatások hasonlítanak az emberek számára létrehozott luxushotelek szolgáltatásaihoz: a cél, hogy a vendég minél jobban érezze magát,  a környezet minél fényűzőbb legyen. Ezért a macskahotelben mindenféle gourmet fogásokat szolgálnak fel az állatoknak, állandóan kényeztetik őket, valamint egy hatalmas park is van, ahol az állatok kedvükre bóklászhatnak. A lustább állatok pedig hatalmas tévéken nézhetnek úszkáló halakat és csiripelő madarakat.