Húsz évvel ezelőtt találták ki a metroszexualitás fogalmát, úgyhogy épp ideje volt végre valami új dologgal előmászni. És lehet örülni, mert helyette jönnek a spornószexuálisok, a nagyon kisportolt, nagyon szexi, nagyon félmeztelen férfiak.

A metroszexuális szót húsz évvel ezelőtt vezette be a köztudatba Mark Simpson, aki most a Telegraph-ba írt cikkében megírta, hogy a metroszexuálisok ideje lajárt, helyettük pedig jöhetnek a spornószexuálisok. Akkor is, ha ez a kifejezés magyarul rettenetesen bénán hangzik.

Spornószexuális az a modern, edzőterembe járó, rettenetesen sportos és kidolgozott testű férfi, aki nagyon figyel magára, arra, hogy izmai tökéletesek legyenek, barna bőre legyen, és összességében legyen nagyon dögös, mint egy modell, vagy egy pornósztár. Vagyis a kifejezés sport és a pornó szavak összemosásából született.

Mark Simpson szerint gyakorlatilag annyi történt, hogy végre igazi szexualitás is került a metroszexualitásba, és kellett egy új kifejezés arra, hogy a félmeztelen és izmos testű Christiano Ronaldo és David Beckham reklámjainak köszönhetően összekeveredett a sport és a szex/pornó.

Egy spornószexuális gyakorlatilag minden idejét és pénzét a testére fordítja, hogy úgy nézzen ki, mint egy olajozott testű, hibátlan férfimodell, aki nem mellékesen szereti is mutogatni magát. Mármint az edzőtermi munkája eredményét.

Vagyis az eddig metroszexuálisnak tartott David Beckham csak úgy lehetne spornószexuális, ha mindenhol félmeztelenül jelenne meg, és instagramjára is csak olajozott, vagy vizes testű szelfiket posztolna a kádból.

Ezek szerint a hangsúly mostantól nem az öltözködésen lesz, mint a metroszexuálisok idejében, hanem a testen. Na nem mintha ez olyan nagy újdonság lenne. Viszont kicsit félő, hogy a spornószexuálisok nem mind félmeztelen David Beckhamek vagy Christiano Ronaldók lesznek, hanem például olyan férfiak, akiket ide kattintva csodálhat meg.

És ha most hirtelen önnek is megjött a kedve spornószexuálisnak lenni, látogasson el a legközelebbi edzőterembe, meg a kozmetikushoz egy kis szőrtelenítésre.