A szelfizést úgy szabad komolyan venni, ha mellette tökéletesen tisztában van azzal, mennyire komolytalan egy jelenség. Azaz nyugodtan merüljön alá a dolognak, csak bele ne bolonduljon. Azért figyelmeztetjük, mert fennáll az őrület veszélye, hiszen rengeteg csúcs alkalmazással turbózhatja fel a képeit, amikből párat most be is mutatunk, a Huffington Post nyomán. Használatukkal szelfijein úgy nézhet ki, mint soha (nem is fog sajnos), amit imádni is lehet, ha az embernek mellette nem borul a józan esze.

1. Önmaga alternatív dimenziója

A Perfect 365 nevű alkalmazással bármit megváltoztathat magán: feldobhat magára parókát, megnagyobbíthatja a szemeit vagy felkenhet egy teljesen hihető pirosítót az arcára. A legapróbb részleteit is módosíthatja az arcformájától elkezdve a rúzsának árnyalatáig. Az alkalmazás leírása szerint úgy nézhet ki, mint egy modell, szerintünk viszont ez az új arccsontokat formáló appot tekintve enyhe megfogalmazás. Mi inkább úgy mondanánk, hogy tulajdonképpen megalkothatja egy alternatív valóságban létező énjét.

2. Sztárszelfi app

A legtöbb képszerkesztő applikációnak megvannak az alapvető funkciói, különböző filterek, croppolás, ilyenek. A Selfie Photo Editorral viszont még aláírást is tehet a képeire, amitől úgy érezheti magát, mint akit felkértek egy dedikálásra. Kár, hogy nem, persze, de ahogy a bevezetőben is írtuk, játéknak tök jó.

Ez itt Lindsay Lohan egyik szelfije, ráfért volna még egy-két filter

3. A filterek ereje

A filtereknek köszönhetően bármi „eladható”, éppen ezért sajnos megvan a népszerűségükből fakadó olcsóságuk is. De ne törjön le, annyiról van szó, hogy okosan kell őket használni, és nem szabad elcsépelni őket. A Vsco-nak állítólag baromi jó szűrői vannak, amivel még az igazolványképéből is hipermenő mugshot-ot készíthet.

4. Instant arcbőr

Ha mondjuk azon nyomban publikálni akarja friss szelfijét, akkor válhat segítségévé a More Beaute app. Pár beállítással egy szempillantás alatt feljavíthatja emberi arcbőrét üde, törékeny, hamvas, kifogástalan arccá. Sőt, ha a Beauty Plus nevű alkalmazással is átmegy a szelfijén, a virtuális valóságban való érvényesüléshez nem is lesz szüksége sem plasztikai sebészre, sem kozmetikusra. Ezzel az appal is növelheti például a szemeit, vagy kinyomtattathatja pattanásait, de itt megint kötelességünk figyelmeztetni, hogy ne időzzön el túl sokat „odaát”, és a való életben azért ne feledkezzen meg az arcápolásról.

5. A retusálás művészete

2013 egyik legmenőbbnek megszavazott alkalmazása a Photo Editor by Aviary. Ezzel az appal azt is kiválaszthatja, milyen fényben tündököl leginkább a bőre vagy a haja. Rengeteg apró részletét tökéletesítheti vele, mint egy komolyabb fotómanipuláló szoftverrel.

Retusálás de luxe