A Daily Mailtől tudjuk, hogy egy amerikai egyetem pszichológusai egy kísérlettel alátámasztva állítják, azokat a nőket, akik az internetre szexiskedő fotókat tesznek fel magukról, a többi nő sokkal rondábbnak és butábbnak látja szolidabb társaiknál.

A kutatók készítettek két azonos névre keresztelt Facebook-profilt, de az egyiknek egy piros, kivágott ruhában kacérkodó lányt, a másiknak pedig egy visszafogott, farmeres-rövidujjú pólós lányt tettek ki profilképnek. Mindkettővel belájkolták Lady Gagát, az Alkonyatot, meg mindent, amit csak a húszéves lányok szeretnek, és a profilokat megmutatták a 13 és 25 év közötti női önkénteseknek, akiket arra kértek, értékeljék az adott lány szépségét, illetve mondják meg, ránézésre mennyire lenne jó barát és alkalmas a munkára.

A résztvevők egyöntetű véleménye az lett, hogy a visszafogott ruhákban fényképezkedő nők sokkal okosabbak, szebbek, és jófejebbek azoknál, akik nagyon szépnek akarják mutatni magukat a közösségi médián keresztül. A kutatók szerint borzasztó, ami a világgal történik, és azt javasolják a világ hölgyeinek, ne foglalkozzanak annyit a külsejükkel, hiszen az fontosabb, mi van belül – még szerencse, hogy ezt eddig még soha senki nem mondta el nekik.

Ha önt egyáltalán nem érdekli, ki mit gondol önről az interneten, csináljon inkább egy jó szelfit.