Ön emlékszik még arra az időszakra, mikor Mark Wahlberg még nem színész volt, hanem elhitte, hogy befuthat az énekléssel? Egy szám erejéig mondjuk sikerült is neki. Mint ahogy Natalie Imbruglia is csak egyetlen egy számmal tudott beférkőzni mindenki fejébe, annak ellenére, hogy több albumot is készített. És a Kris Krossra emlékszik? Vagy a Chumbawambára? New Radicals? Bizony, ezek mind egyslágeres előadók a csodás kilencvenes évekből. Itt a legjobb 24 one hit wonder 1990-től egészen 1999-ig. Fogadjunk, hogy a többségére már nem is emlékszik!

Vanilla Ice - Ice Ice Baby

Az Ice Ice Baby 1990-ben jelent meg, és szinte biztos, hogy egyáltalán nincs olyan ember a Földön, aki meg tudna említeni bármi más, emélkezetes produktumot Vanilla Ice-tól.

Nick Kamen - I Promised Myself

Szintén 1990-es szám Nick Kamentől, akiről annyit érdemes tudni, hogy brit modell volt, és ezen kívül létezett még egy száma, amt csak azért említünk meg, mert azt meg Madonna írta.

Marky Mark - Good Vibrations

Ha ön nem tudta, hogy Mark Wahlberg régen Marky Mark néven énekelt, vagy rappelt, vagy ki tudja minek kell ezt nevezni, akkor örüljön, mert ez azt jelenti, hogy ön fiatal. A fenti szám egyébként 1991-es.

Charles & Eddie - Would I Lie to You

Azon túl, hogy 1992-es, sokat nem lehet mondani a fenti számról. Max annyit, hogy szinte biztos van még olyan magyar rádió, ami ezt képes még mindig rendszeresen játszani.

Sir Mix-a-Lot - Baby Got Back

A Baby Got Back akkor volt sláger – 1992-ben –, mikor Miley Cyrus megszületett. Az énekesnő ettől függetlenül boldogan karaokezta el majdnem 22 évvel később.

Snow - Informer

A Wikipédia szerint Snow kanadai reggae-zenész. És ha fenyegetnének minket, akkor sem tudnánk más számot mondani tőle az 1992-es Informer-en kívül. De valószínűleg ön sem.

Kris Kross - Jump

És arra emlékszik, hogy ez a két kiskölyök, meg a fordított nadrág mekkora menőség volt a kilencvenes évek elején? Pontosabban 1992-ben? Az egyik tag egyébként 2013-ban meghalt.

Haddaway - What Is Love

Azt a helyet, ahol az 1993-as What Is Love a mai napig egy mindeki számára ismert, és elismert SLÁGERnek számít, úgy hívják, hogy Magyarország.

Los Del Rio - Macarena

Bár a Macarena 1994-ben jelent meg, a szám és a hozzá kapcsolódó fantasztikus koreográfia valamiért csak 1996-1997-ben lett sláger. És aztán gyorsan mindenki el is felejtette, hogy létezett ez a két öregember.

The Rembrandts - I'll Be There for You

Ha 1994-ben a Jóbarátok főcímzenéjének nem ezt választják, akkor soha senki nem hallotta voilna a the Rembrandts nevét. Mondjuk sanszos, hogy így se sokan tudták, hogy kik az előadók.

Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's

Konkrétan lehetetlen bármi érdemit is mondani a fenti számról azon túl, hogy 1995-ben baromi nagy sláger volt.

OMC - How Bizarre

Tudta, hogy a fenti 1996-os számot elkövető csapat új-zélandi? Mert amúgy mást nem is nagyon érdemes tudni róluk.

Natalie Imbruglia - Torn

Igen, mi is tisztában vagyunk vele, hogy Natalie Imbrugliának van több száma, sőt, több albuma is, viszont olyan ember nincs, aki ezeket fel tudná sorolni magától, mert az énekesnőtől mindenki csak az 1997-es Tornt ismeri. Mi is. Ön is.

Eagle-Eye Cherry -Save Tonight

És ugyanez vonatkozik Eagle-Eye Cherry-re is, aki amúgy egy svéd származású zenész, és az 1997-es Save Tonight-on kívül nem ismer tőle semmi mást a nagyközönség.

Chumbawamba - Tubthumping

1997 volt a legjobb év az egyslágeres előadók számára, ekkor tűnt fel a Chumbawamba is, akik azzal a lendülettel el is tűntek.

The Verve - Bitter Sweet Symphony

És a Verve is ekkor alkotta meg A SZÁMot, amit MINDENKI ismer. És ön tudna mondani más számot tőlük? Magától! Ne a Google-ben keresgéljen! Na ugye...

Imani Coppola - Legend of a Cowgirl

És erre az 1997-es számra elmékszik?

Blue Boy - Remember me

Igen, 1997-ben már-már TÚL SOK one hit wonder volt.

Marcy Playground - Sex And Candy

És még ez is. Tud mondani mást a Marcy Playgroundtól?

Meredtih Brooks - Bitch

És Meredith Brookstól? Az 1997-es Bitch-et egyébként még Grammy-re is jelölték.

New Radicals - You Get What You Give

A kilencvenes évek egyik legagyonjátszottabb, legismertebb one hit wondere volt az 1998-as You Get What You Give, a New Radicalstól. És ahogy jöttek, úgy el is tűntek.

Jennifer Paige - Crush

Jennifer Paige 1998-ban felénekelte a Crush című számot, mindent letarolt vele, majd pedig eltűnt. És ez így is van jól, mert több hasonló slágert már nehezen viseltünk volna el.

Lou Bega - Mambo No. 5

Ugye senkinek sem kell bemutatni Lou Bega Mamo No. 5-ját? 1999. Az év, amikor minden megváltozott egyetlen ízléstelen, ámde fülbemászó slágerrel.

Len - Steal My Sunshine

És végül legyen itt egy az előzőnél is rosszabb sláger, a Steal My Sunshine, amit az emberek valamiért imádtak, így az 1999-es nyár slágere lett. Többet viszont soha nem hallottunk a Lenről.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!